Egyiptomban terjeszkedhet a Fidesz-közeli telekommunikációs cég, a 4iG

  • narancs.hu
  • 2024. július 1.

Gazdaság

Közös vállalatot hoz létre a Telecom Egypt társaként.

Telecom Egypt, Egyiptom teljeskörű távközlési szolgáltatója és a 4iG Csoport, Magyarország és a Nyugat-Balkán vezető infokommunikációs nagyvállalata június 30-án szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról, amely Fiber-To-The-Home (FTTH) és Fiber-To-The-Site (FTTS) passzív hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítését, üzemeltetését és forgalmazását végezheti az északafrikai országban - jelentette be hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a 4iG.

A közös vállalkozás célja a legmodernebb optikai hálózat kiépítése, amely a jövőben legalább hatmillió háztartásnak biztosíthat nagy sebességű internet elérést. A Kairóban aláírt megállapodás szerint a közös vállalat körülbelül hatszázmillió dolláros beruházással fejlesztheti Egyiptom passzív hozzáférési infrastruktúráját.

A szándéknyilatkozat aláírását követően a 4iG Csoport és a Telecom Egypt megállapodnak a közös vállalkozás üzleti modelljéről, pontos tulajdonosi szerkezetéről, irányítási folyamatairól és a technológiai részletekről is – közölte a 4iG a BÉT honlapján.

A megállapodást az Egyiptom és az Európai Unió által közösen szervezett Befektetési konferencián írták alá, amelyet Egyiptom elnöke Abdel Fattah esz-Sziszi, valamint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nyitott meg.

A konferencia első napján Jászai Gellért, a 4iG csoport elnöke, több nemzetközi és európai nagyvállalat, illetve bank felsővezetőivel közösen részt vett azon a zártkörű kerekasztal-beszélgetésen, amelynek házigazdái Abdel Fattah esz-Sziszi és Ursula von der Leyen voltak. Az eseményen a vezetők jelentős vállalásokat tettek az egyiptomi gazdaság fejlődésének támogatására. „Ez az együttműködés újabb lehetőség a 4iG Csoport számára, hogy hosszútávú üzleti stratégiájával összhangban a nemzetközi piacon is értékesítse szakértelmét. A Telecom Egypt-ben a legjobb partnerre találtunk ehhez, akárcsak a már korábban elindított tenger alatti kábelberuházás esetén” – tette hozzá az aláírási ceremóniát követően Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke.

A kormányközeli telekommunikációs cégnek többnyire kedvez a csillagok járása. Amikor ősszel kötelező lett a drónvédelem, éppen a 4iG cége foglalkozott ezzel a tevékenységgel, Jászai pedig a Szegedi Tudományegyetem kuratóriumába is beülhetett tavaly áprilisban. A Digit 2021-ben vásárolta fel a 4iG, két év múlva a cég a Vodafone felvásárlásával verte magát jókora adósságba. Holott Orbán Viktor állítólag nem foglalkozik üzleti ügyekkel, maga folytatott titkos tárgyalást a 4iG ügyében a londoni magyar nagykövetségen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.