Kék plakátokon kell hirdetni a kötelező akciókat a boltokban

  • narancs.hu
  • 2023. május 20.

Gazdaság

Rogán Antal színt vallott: a „sorosozó” és egyéb propagandaplakátokhoz illeszkedő kék hirdetményeken kell hirdetni az akciós termékeket.

Júniustól kötelező akciókat írt elő a boltokban a kormány, amely ismét az ársapkáktól várja az európai mezőnyből toronymagasan kiemelkedő infláció letörését. Ennek részleteit már április végén közölte a kormány.

Pénteken éjjel megjelent a Magyar Közlönyben egy erről szóló rendelet, amit Rogán Antal jegyez. „A háborús élelmiszerár-infláció” csökkentése érdekében

a kereskedőknek a bolt minden bejáratánál ki kell függeszteni,

az online rendelések esetében pedig a webshop nyitólapján kell hirdetni, hogy az akciók a kormány érdeme.

 
Kötelező akciókról szóló kék plakátok a Magyar Közlönyben
 

Arról nem kell kiírni semmit, hogy Európa többi részén az infláció már sokkal gyorsabb ütemben csitul, Magyarországon azonban vitézül tartja magát. Az Eurostat áprilisra vonatkozó adatai szerint az EU-s átlag 8,1 százalék, a magyar 24,5. Az élelmiszerárak inflációja még megdöbbentőbb: még mindig 38,5 százalék Magyarországon, miközben a második helyezett Szlovákiában csak 26 százalék.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő tegnap azt nyilatkozta, a magyar kormány meghozta az intézkedéseket, hogy a magas infláció ellen megvédje a magyar családokat és vállalkozásokat. „Ezek eredményeként az elmúlt hónapok inflációs adatai azt mutatják, hogy trendszerűen, folyamatosan és látható mértékben elkezdett csökkenni az infláció.”

A fenti számok tükrében egyértelmű, hogy Szentkirályi közlése nem felel meg a valóságnak, bár valóban volt már magasabb is. Az élelmiszerinfláció csúcsa több mint 50 százalék volt: ilyen egyedül nálunk fordult elő Európában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk