Van pénz: megemelték a sporttámogatásra fordítható TAO-keretet

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 20.

Gazdaság

Plusz háromszázmillió jut sporttámogatásra, igaz, az emelés köszönőviszonyban sincs az Európa-bajnok magyarországi inflációval.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság szombati éves rendes közgyűlésén bejelentette, hogy a péntek este érvénybe lépett kormányrendelet-módosítás értelmében 124,9 milliárdról 125,2 milliárd forintra emelkedett a sporttámogatásra fordítható éves társaságiadó (TAO)-keret.

Ebből az összegből a hat látvány csapatsportág mellett újra részesülhet a MOB is, így idén lehívhatja a sportfejlesztési programjának megvalósításához szükséges 167 millió forintot, jövőre pedig a párizsi olimpiára való felkészülésre 300 millió forint állami támogatásban részesül. 

Szabálytalan volt a korábbi MOB-vezetés

Gyulay Zsolt, a MOB első embere azt is elmondta, hogy a kivezetett Magyarock márkáról a Team Hungaryre váltottak, a NOB-tagságra pedig Fürjes Balázst javasolják. A felügyelő bizottság elnökének, Dávid Imrének a beszámolója szerint szabálytalanságot követett el a MOB korábbi vezetése a Magyarock márka bevezetése során. Mint elhangzott, Vékássy Bálint korábbi főtitkár az elnökség előzetes jóváhagyása nélkül döntött a kérdésben, pedig az alapszabály szerint 50 milliónál nagyobb költségvállalás esetében ehhez a testület jóváhagyása kellett volna. A jelenlegi MOB-vezetés áprilistól kivezette a Magyarock márkát – amelyre az előző menedzsment 267 millió forintot költött –, és visszatért a Team Hungary brandhez.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk