Újabb magyar siker: messze nálunk a legnagyobb az infláció

  • narancs.hu
  • 2023. május 17.

Gazdaság

Márciusban még elvegyültünk a mezőnyben, de aztán a többiek „lemaradtak”.

Az európai országok közül Magyarországon a legkitartóbb az infláció. Miközben márciusban még több országot is találtunk, ahol 15 százaléknál nagyobb volt a drágulás, az Eurostat áprilisi adatai szerint mostanra mindenhol 15 százalékos vagy annál alacsonyabb az infláció. Magyarországon 24,5 százalékos az infláció áprilisi mértéke, alig kevesebb, mint a márciusi 24,6-os érték.

Az Európai Unióban összességében 8,1 százalékos az infláció, kicsivel alacsonyabb a márciusi 8,3 százaléknál – írja a 444. Az élelmiszerek inflációja még mindig 38,5 százalék Magyarországon, miközben a második helyezett Szlovákiában csak 26, Észtországban pedig 24. De Magyarországon fordult elő egyedül, hogy az élelmiszer-infláció elérte az 50 százalékos csúcsot. (A második helyezett Litvánia 35 százalékkal.) Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a kenyér drágult leginkább tavaly április óta (62 százalék szemben az uniós 16-tal).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk