Mészáros Lőrinc jótékonykodott egy keveset a nyáron

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Gazdaság

Családokat nyaraltatott az üdülőiben, és a kormányzati intézkedéseket is segítette 1 milliárd forinttal.

"Idén nyáron több mint 570 rászoruló nagycsalád és egyszülős család nyaralhatott a Mészáros Csoport támogatásával" - idézi az MTI a Mészáros Csoport közleményét.

Mészáros Lőrinc a Forbes becslése szerint 353,4 milliárd forint értékű családi cégcsoportja aközlemény szerint kétszázmillió forintot költött arra, hogy "a koronavírus-járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok" július és szeptember között félpanziós ellátás mellett Zalakaroson, Gyulán és balatoni kempingekben nyaralhassanak 5-7 napos turnusokban. (Mészáros Lőrincnek mindhárom helyszínen vannak érdekeltségei hotelekben és kempingekben.)

A közlemény szerint a program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is, a Mészáros Csoport pedig a sikerre való tekintettel jövőre is folytatni szeretné az ingyenes üdültetési programot.

Mészáros Lőrincék a közlemény szerint további módokon is jótékonykodnak:

  • az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott "az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére",
  • a Fejér B.Á.L. Zrt. 25 millió forintot utalt az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire,
  • adományoztak egy inkubátort is a koronavírusos vagy fertőzésgyanús édesanyák koraszülöttjeinek szállítására,
  • az M1 Flotta jóvoltából pedig Mészáros Lőrinc egy-egy autót adott a Biatorbágy-Herceghalom és Felcsút polgárőreinek.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.