Mészáros Lőrinc jótékonykodott egy keveset a nyáron

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. szeptember 25.

Gazdaság

Családokat nyaraltatott az üdülőiben, és a kormányzati intézkedéseket is segítette 1 milliárd forinttal.

"Idén nyáron több mint 570 rászoruló nagycsalád és egyszülős család nyaralhatott a Mészáros Csoport támogatásával" - idézi az MTI a Mészáros Csoport közleményét.

Mészáros Lőrinc a Forbes becslése szerint 353,4 milliárd forint értékű családi cégcsoportja aközlemény szerint kétszázmillió forintot költött arra, hogy "a koronavírus-járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került családok" július és szeptember között félpanziós ellátás mellett Zalakaroson, Gyulán és balatoni kempingekben nyaralhassanak 5-7 napos turnusokban. (Mészáros Lőrincnek mindhárom helyszínen vannak érdekeltségei hotelekben és kempingekben.)

A közlemény szerint a program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is, a Mészáros Csoport pedig a sikerre való tekintettel jövőre is folytatni szeretné az ingyenes üdültetési programot.

Mészáros Lőrincék a közlemény szerint további módokon is jótékonykodnak:

  • az MKB Bank Nyrt. áprilisban egymilliárd forintot adományozott "az időskorúak tájékoztatásával és védelmével kapcsolatos kormányzati intézkedések elősegítésére",
  • a Fejér B.Á.L. Zrt. 25 millió forintot utalt az alcsútdobozi Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire,
  • adományoztak egy inkubátort is a koronavírusos vagy fertőzésgyanús édesanyák koraszülöttjeinek szállítására,
  • az M1 Flotta jóvoltából pedig Mészáros Lőrinc egy-egy autót adott a Biatorbágy-Herceghalom és Felcsút polgárőreinek.

Figyelmébe ajánljuk