Soha nem drágul annyit a gázolaj egy hét alatt, mint most

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 3.

Gazdaság

Péntektől a gázolajért immár 628 forintot kérhetnek átlagosan a kutakon.

Holnaptól ismét jelentős mértékben, 15 forinttal drágul a gázolaj, írta a Holtankoljak.net. A Népszava árnyilvántartása szerint, a kedtől érvényes, hasonló szintű emelést beleszámítva, magánautósok eddig még soha nem szembesültek egy hét alatt 30 forintos dízeldrágulással. 

A lap megjegyzi, bár a 2021 november közepétől tavaly december 6-ig érvényes üzemanyagárstop időszakában a piaci üzemanyagárak több alkalommal ennél nagyobb mértékben is ugrottak, az magyar magánautósokra, taxikra és mezőgazdasági gépekre nem volt érvényes. Az árstopos időszakban a piaci dízelárak egy hét alatt a mostaninál nagyobb mértékben – jelesül 65 forinttal – utoljára tavaly október nőttek.

Péntektől az – egyre több személygépkocsi által is használt – gázolajért immár 628 forintot kérhetnek átlagosan a kutakon. A benzin ára ezúttal 5 forinttal átlag 627 forintra emelkedik. 

Ez a benzin esetében féléves, a gázolajnál pedig több mint öt hónapos rekord. Egyszersmind, miután a 95-ösért az elmúlt négy hónap során a dízelnél többet kértek, a két termék ára közötti sorrend is visszafordul. Így, a „hagyományoknak” megfelelően, a gázolaj immáron újfent drágább lesz a benzinnél, írja a Népszava. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk