Zavarba ejtő módon magyarázza a Takarék-vezér a Budapest Bank tervezett megvételét

  • B.P.M
  • 2019. július 1.

Gazdaság

„Minden eladósorban lévő szép lányt érdemes megnézni.”

„Minden eladósorban lévő szép lányt érdemes megnézni, mert a boldog házasság jó dolog lehet. Mint rendes férfiember, a Takarék-csoport is abban a korban van, hogy megnézze, milyen lehetőségek vannak, ha nőni vagy erősödni kíván” - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vida Ferenc a Takarékcsoport elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette, a pénzintézeti vállalat a hazai piac negyedik-ötödik legnagyobb szereplői, a Budapest Bank részvényeinek megvásárlása igen nagy lehetőség. „Meg kell azonban nézni, hogy milyen értékeket tudunk közösen alkotni, és ha vannak közös pontok, akkor érdemes megkérni a lány kezét, ha meg nincsen, akkor tovább kell lépni, a saját piacunkon kell tovább fejlődnünk” - fogalmazott.

Vida József Takarékbank elnök-vezérigazgató

Vida József Takarékbank elnök-vezérigazgató

Fotó: MTI

A riporter rákérdezett, a Takarékbank rendelkezik-e a Budapest Bank megvételéhez szükséges tőkével. Vida József azt mondta, a kérdés sokkal inkább az, hogy összeillenek-e és hogy a várt előnyök megérik-e az elérésükhöz szükséges befektetést.

„Ha igen, akkor elindulunk, ha nem, akkor meg tovább dolgozunk. Tőkehelyzet alapján olyat is olvastam, hogy csak mi vagyunk képesek megvenni a Budapest Bankot. De ilyenkor nagyon alaposan meg kell vizsgálni, mit vesz az ember. Ha nekem fogathajtóként el akarnak adni egy ugrólovat, és az túl drága, akkor nem veszem meg. Ha lehet belőle fogatló, akkor érdemes vele foglalkozni, de ha nem, akkor lehet a legjobb ugróló, nekem nem fog érni semmit. Amit a mi csapatunkba nem tudunk beilleszteni, azt nem fogjuk megvenni, amit meg igen, akkor van az az ár, amiért megérheti.”

Vida József először márciusban adott hangot annak, hogy a Takarékbank megvenné a Budapest Bankot:

Bejelentkezett a Takarékbank, vinné a Budapest Bankot

Megvesszük!

Figyelmébe ajánljuk