Újabb meghibásodás történt a Paksi Atomerőműben

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Gazdaság

Vissza kellett fogni a teljesítményt. 

 

„2024. 10. 13-án 20 óra 12 perckor az MVM Paksi Atomerőmű 2. blokkján szekunder köri meghibásodás történt, melynek következtében a blokk teljesítménye 185 MW-tal csökkent”

– közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

Mint írta a hatóság, a meghibásodás elhárítása után a blokkot 22 óra 53 perckor névleges teljesítményre hozta az üzemeltető személyzet. A hiba az OAH szerint nem veszélyeztette a blokk biztonságát, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nem volt.

A hvg.hu emlékeztet, legutóbb október 11-én lépett fel váratlan hiba, akkor is visszaesett az erőmű teljesítménye. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mire jó a biblioterápia?

Vannak olyan emlékeink, hogy egy könyv épp jókor, jó helyen talált meg minket, segített valamit megválaszolni, megoldani, átélni, továbblépni, felnőni vagy épp gyereknek maradni? Pont ez az élmény a lényege a biblioterápia elméletének és módszertanának.