Valami történik a forinttal: 400 alatt az euró

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Gazdaság

Tovább erősödik a forint a pénteken kezdődött árfolyamváltozás után.

Hétfőn is folytatódik a forint erősödése az euróval szemben – írja a Portfólió. Délelőtt fél 10 körül 399,8 volt az árfolyam. 400 forint alatt utoljára szeptember 20-án volt 1 euró. A forint erősödése pénteken kapott lendületet a dollár gyengülésével együtt.

A hétfői erősödés az MNB reggeli döntése után kezdett fokozódni, 18 százalékos szinten tartotta a jegybank az irányadó kamatot. Emellett a forint erősödését támogathatta az is, hogy fontos gazdaságpolitikai fejleményre, a forintot negatívan érintő bejelentésre, kedvezőtlen fordulatra nem került sor az elmúlt napokban.

Az euró jelentősen erősödött az előző napokban a dollárral szemben, ez is segített a forintnak. Amennyiben a dollár paritás fölé kerül az euróval szemben, akkor a forint újabb lendületet kaphat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk