Bezárja éttermét, mert az ízlelését elvitte a Covid

  • narancs.hu
  • 2022. november 6.

Gazdaság

A Michelin-csillagos brit vendéglő tulajdonosát bántja, hogy nem tudja megállapítani az ételeiről, jók-e.

Szilveszterig tart nyitva az 1989-ben nyílt, Michelin-csillagos Sebastians Restaurant With Rooms a nagy-britanniai Oswestryben.

A bezárás oka – ahogy a Daily Mail írja – az, hogy a tulajdonos, Mark Sebastian Fischer nemrég megbetegedett koronavírusban, és úgy gyógyult meg, hogy ízlelését és szaglását nem nyerte vissza.

A séf-tulajdonos 33 évet dolgozott ebben a szakmában, tanult Svájcban és Franciaországban. Vendéglője a jobbak közé számított, jó értékeléseket kapott a vendégeitől, és a konyha színvonalát Michelin-csillaggal ismerték el.

Most ugyanúgy működik a vendéglő, mint régebben, készülnek az ételek, de a séf nem tudja megkóstolni, ami készül, nem tudja megállapítani, jó-e, és ez nagyon bántja. Most a felesége, Michelle vagy a munkatársai kóstolnak helyette. 

Feleségével közösen döntötték el, hogy az éttermet bezárják, csak a panziót működtetik tovább. 

A leadkép forrása az étterem Facebook-oldala

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk