Adjon mindenki pénzt Simicskának és Zsigónak!

  • narancs.hu
  • 2014. március 24.

Hírnarancs

3 Róbert, a kupola ördögei – Zsigó, Fico, Kárász. Állami pénzek és ingyenmetró, ingyenbitlisz, vesszen Trianon! De hova álljon Keller? Kabaréhétfő.

A nap hőse kétségkívül Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, a magyar Országgyűlés képviselője, aki két helyről is nyalt benzinpénzt, s feltehetően nyalni is fog, ha a jövő hónaptól újra tagja lesz a törvényhozásnak. Miért csinálta/csinálja? Alighanem úgy lehet vele, hogy ez neki jár. Miért? Talán tud valamit, amit tízmillió honfitársa nem, s ami előbbre viszi a hazát? Meglehet, mindenesetre eddig még semmi ilyesmi nem derült ki róla. Hacsak azt nem tekintjük tudománynak, hogy valaki mindig eltalálja a megfelelő altestet, ha nem a lábával, akkor a nyelvével. Ettől a különösen irritáló gazembertől ma már egyszer eldobtuk az agyunkat, itt.

Szerencsére elképzelhető olyan is, hogy jó helyre mennek közös forintjaink. Elképzelni el lehet persze akármit, a fantázia jó dolog, az önámítás már nem annyira. Mit gondolnak, kik kapták tavaly a legtöbb állami támogatást agrártevékenységük egyengetése céljából? Nem fogják elhinni, az aranyérmes a Simicska–Nyerges páros, ezüstöt szerzett Csányi Sándor, a bronzot – meg ami még vele jár – Leisztinger Tamás vihette haza. Azt kell mondjuk, hogy szinte célfotó döntött, hisz’ Simiék ötmilliárd fölött húztak, de Csányi is odatette magát a maga 4,9 milliárdjával, Leisztinger a maga 3,1-es eredményével ugyan tisztes helytállást tanúsított, de az elsőség eldöntésébe nem szólt bele.

false

 

Áh, ez csak pénz, nem kell úgy a mellre szívni, kedves polgártársak, nektek is jut belőle, örüljetek, mert ingyen utazhattok a főváros szép, új metróján, amit Orbán Viktor és Tarlós elvtársak építettek nektek. Jó, jó, csak két napig használhatjátok ingyen, de ha addig jól kiutazgatjátok magatokat, nem kell spórolni a nyaralásra sem, világot láttok. Azt viszont kikérjük magunknak, hogy azért lenne ingyenes, hogy a vidékről felrándult gyalogos erők könnyebben eltaláljanak vele a békemenet gyülekezési helyére, s az oszolj után meg vissza a buszhoz.

Az milyen ország, tessék mondani, ahol Keller László azért lehet ismét országgyűlési képviselő, mert valaki illetékes a hasára ütött, hogy legyen Keller Simon helyett, ha már a csúnya MSZP-jelölt bukott, s helyette kell valaki? És az milyen ország, ahol Keller László megbízólevele birtokában nem lehet országgyűlési képviselő, mert Országgyűlés speciel nincsen, s mandátuma alatt már nem is lesz? Megmondjuk, milyen ország? Vagy jobb a békesség?

Megmondjuk mégis, milyen ország! Hát, csonkaország ez, semmi kétség, arról meg tudjuk, hogy nem mennyország. De mennyország lesz, mer’ jobban teljesít. Visszavesszük Erdélyt a bocskoros satöbbi, csak még előbb behúzzuk Ugocsa vármegyét, Zsirinovszkíj már oda is ítélte nekünk Kárpátalját, cakompakk.

De az az igazi, ha miénk lesz a Felvidék is, legalábbis a szlovák elnökválasztás jó arcú favoritja, a nap második zseniális Róbertje, Fico ettől óvná hű nemzetét, az esélyeket elnézve: hiába.

A végére jöhet egy kis tévé, nem is tévé, hanem a III. Róbert: Vadai Ágnes bevadult a Tv2-n, s kiosztotta Kárász Róbertet. Ráadásul igaza is volt.

Így e mai hétfőt úgy vagyunk kénytelenek értékelni, hogy nem kimondottan a Róbertek napja. Szóljon hát nekik a méltán közismert Beatles együttes egyik elfelejtett száma, hát persze, hogy a Dr. Robert – immár a IV.:)

Figyelmébe ajánljuk