Nem nyomoznak a kopaszok ellen: „félelmetes és gyalázatos üzenet”

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 17.

Hírnarancs

Az NVI-nél nem volt semmi látnivaló. Amerika egyik kezével beint, a másikkal lehúz. Mint a taxisok. Hírek.

Törvényes lett a politikai erőszak

„A kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták hosszú hónapokon keresztül, majd a Fidesz megrendelésére szüntették meg, a szálak ugyanis olyan fideszes körökhöz vezetnek, például Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni” – mondta el az ügyben leginkább érintett Nyakó István szocialista képviselő, akit a kopaszok lökdöstek, és megakadályozták abban, hogy beadja népszavazási kérdését.

false

 

Fotó: MSZP

Mai sajtótájékoztatóján – az MTI tudósítása szerint – azt mondta: a nyomozás megszüntetése „félelmetes és gyalázatos üzenet” minden magyar ember számára, hiszen azt jelenti, hogy az ügyészég és a rendőrség semmit nem fog tenni a jövőben, ha valakit„ kigyúrt verőemberek” fenyegetnek és akadályoznak meg alkotmányos jogai gyakorlásában.

A rendőrség úgy döntött, hogy nem élhet panasszal a határozat ellen, mert ezt csak az ügy sértettjei tehetik meg, ő viszont nem sértett. Nyakó viszont nem hagyja annyiban, panasszal fordul az ügyészséghez. „Derüljön ki, hogy az ügyészség áll az egész ügy háta mögött az első perctől kezdve!” – fogalmazott.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint „az előző, elnyomó rendszer legsötétebb időszakait idézi, hogy most mégis minden következmény nélkül maradhat a Fideszhez köthető bűneset”, ezért „Pintér Sándor belügyminiszternek és Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak azonnal le kell mondania”.

A gonosz amerikaiak

Kínos diplomáciai kudarcot szenvedett a kormány: hiába akarták volna nagyon, a Fehér Házhoz közel álló Wilson Központ nem rendez konferenciát az ’56-os forradalom évfordulójára. Az esetről beszámoló Népszabadság úgy spekulál, hogy leginkább azért, mert nem akartak színpadot ácsolni Orbán washingtoni fellépéséhez.

A kedves amerikaiak

Ha a Kreml és Vlagyimir Putyin külföldi barátairól van szó, a szálak Washingtontól Budapestig valahogy mindig összeérnek, és ezek a figurák Moszkva politikáján túl egymást is támogatják – az Index így összegzi az amerikai politikában egyre elterjedtebb vélekedést, amelyet legújabban Paul Manafort és Dana Rohrabacher kapcsolatának előtérbe kerülése táplál.

Paul Manafort

Paul Manafort

 

Előbbi Donald Trump túlzás nélkül ördögi kampányguruja, aki korábban a putyinista ukrán elnököt, Janukovicsot gardírozta, de az elmúlt időszakban számos más kapcsolódási pontra is fény derült közte és Putyin birodalma között. Pénzügyi jellegűek is. Mára annyira kényelmetlenné vált, igen, még Trump számára is, hogy kicsit hátrébb húzta, és egy másik sötét figurát nevezett ki kampányfőnöknek – miközben azért Manafort is tovább dolgozik a stábban.

No, ez a Manafort ápol szívélyes, de a mocskos anyagiakat sem mellőző jó viszonyt az utóbbival, Rohrabacherral, aki viszont gyakran látogat Budapestre, és nagyban lobbizik Orbánék mellett Washingtonban.

(Most mondja azt valaki, hogy a két hír között nincsen összefüggés.)

Taxisokk

10-ből 7 taxis megbukott a szúrópróbaszerű ellenőrzéseken a Sziget környékén. Tessék tippelgetni, ez hány átvert, meglopott turistát jelentett az elmúlt 10 napban. Részletek itt. Alternatíva persze nincs, hiszen a kormány beintett az Ubernek, de ezzel az új – és fizetős – alkalmazással legalább leellenőrizhetjük, hogy átvernek-e minket éppen.

És ha már Sziget…

Nos, az idén is rendben véget ért. Ilyen volt a nagyszínpad tegnap este:

false

 

Fotó: Mohai Balázs/MTI

És ilyen ma reggel:

false

 

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Figyelmébe ajánljuk