Harrach Péter odaüzent a pápának, hogy tudja ám, kiféle alak

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 16.

Hírnarancs

A Szigeten mindeközben kormánybontó agymosás folyik.

Egy arany, egy vereség

Egyik szemünk sír, a másik nevet a mai olimpiai magyar teljesítmény miatt. Örömhír, hogy a női kajak kettesek 500 méteres versenyét a Kozák Danuta–Szabó Gabriella páros nyerte, megszerezve ezzel a magyar csapat hatodik aranyérmét. A verseny erős volt, a végén a második helyre befutó németekkel fej fej mellett haladó magyarok 51 ezredmásodperces előnnyel küzdötték fel magukat a dobogó első fokára. Szabó Gabriella így már kétszeres, Kozák Danuta háromszoros olimpiai bajnok lett. Kozák a verseny előtt ráadásul összeszedett egy bélfertőzést, így az előfutamot és a versenyt is betegen tolta végig, a győzelem után úgy nyilatkoztak, a kettejük közti bizalom segítette őket az aranyhoz. Kozák egyesben is indul 500-on, az előfutam szerdán lesz. Szomorú viszont, hogy kiesett a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a negyeddöntőben büntetőkkel 11-13-ra kikaptak Montenegrótól. A rendes játékidő végén még 9-9 volt az állás, a kihagyott két ötméteres azonban eldöntötte a csapat sorsát. A magyar válogatott az ötödik helyért küzdhet majd.

Az olimpia képe

Megszületett az olimpia eddigi legjobb képe: a fotón Usain Bolt jamaicai atléta látható, amint a 100 méteres síkfutás elődöntőjében 60 méternél már jókora előnyre tett szert, így arra is volt ideje, hogy hátranézzen és rávigyorogjon az akkor még erőteljesen küzdő ellenfeleire. A fotós ráadásul a magasugráshoz volt beosztva, de ott épp szünetet tartottak, így átsétált az elődöntőre és lőtt egy elmosódott képet.

false

 

Fotó: MTI

Harrach, a mindenható

Az aranyak mellett aranyköpésekben is bővelkedett a mai nap. Harrach Péter a Gondola.hu nevű portálnak adott interjút, ahol a KDNP frakcióvezetője még Ferenc pápát is helyre teszi. Szerinte ugyanis a lelkipásztor és a politikus hangsúlyai különbözőek, az első a szenvedővel azonosul, a második a hazáját védi. Így nem csoda, hogy szegény pápa nem értheti a kereszténydemokraták álláspontját, bár arra azért még Harrach sem vetemedett, hogy illegitimnek tekintse az egyházfő álláspontját, inkább csak úgy megfér ez is az ő hazavédő gondolatai mellett. Különben meg a pápa menekültügyről vallott eszméi korántsem tekinthetők a hivatalos egyházi tanítás részének, úgyhogy ne aggódjatok, kedves hívő katolikusok, nem kell a migráncsokat befogadni, maradhattok anélkül is jó keresztények. Az interjú további részeiben aztán felböfögi az ezerszer hallott érveket, miszerint a menekültek nem is menekültek, miért is volnának azok, de ha azok is volnának, akkor sem lehetne őket integrálni az általuk követett elvadult eszmék miatt (értsd: nyilván mind terrorista), aki pedig szétosztaná őket, az mind migránscsalogató, úgyhogy legyen olyan kedves és mindenki húzzon októberben nemet mondani erre a fertőre (értsd: népszavazási kampány).

De nehéz az iskolatáska

Nagy a káosz az iskolakezdés környékén is, az ATV-nek Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke ugyanis elmondta, hogy a szakközépiskolák és szakiskolák átalakítása miatt a tanárok nagy bajban vannak, tervezni két héttel iskolakezdés előtt sem tudnak, mert nem jelentek még meg a szakmai és közismereti tantervek. Az igazgatók így azt sem tudják, hány szaktanárra és közismereti tanárra lesz szükségük.

Agymosás!

Nagyon vigyázzon mindenki, aki ma még ellátogat a Szigetre, könnyen belefuthat ugyanis valami kormányellenes propagandába, mert az agymosás ott bizony mindennapos. Legalábbis Szűcs Julianna, a Fidesz–KDNP dömsödi önkormányzati képviselője szerint, aki mindezt Facebook-oldalán osztotta meg a nagyérdeművel, bár utána az Indexnek azt mondta, valaki „ki-be jár a gépén”, a posztot nem ő írta. Arra a kérdésre viszont, hogy szerinte valóban kormányváltásra szólítják-e fel a fiatalokat a fesztivál ügyeletes agymosói, már nem adott választ.

A dal

És ha már agymosás, megjelent az 56-os emlékév dala, az Orbán Viktor által felkért Desmond Child tollából, számos nagy reményű magyar énekes torkából. Hallgassuk orrvérzésig. Vagy szedjük a sátorfánkat és szaladjunk ki a Sziget utolsó napjára, még éppen odaérünk az angol agymosók bizonyára fergeteges koncertjére.

Figyelmébe ajánljuk