Elöntötte az agyukat az atom

  • narancs.hu
  • 2014. február 3.

Hírnarancs

Megvan a mai nap bölcsessége, a Schiffer András vécéjében is jártas Fónagy képviselő szállította, de nem ez volt az egyetlen kemény mondat. Talán a félórás, lázálmokkal terhes Orbán-beszéd kábított el mindenkit. A Csipak-villa üresen, Gerő megint antiszemitázik. Ez történt hétfőn.

Csaknem fél órát beszélt napirend előtt Orbán Viktor abban a Parlamentben, amely hamarosan befejezi üléseit, hogy képviselőink minden erejükkel a kampányra koncentrálhassanak. „2014 a rezsiharc éve lesz” – folytatta a kormányfő, aki azt is mondta, hogy Magyarországon lesz a legolcsóbb az energia az egész kontinensen. Na ja!  Aztán elkezdte kifejteni lázálmait. Ha ez valakinek még érdekes, az itt elolvashatja. G. Fodor Gábor – az ismert lakájpolitológus – már verset is írt a rezsicsökkentésre!

Paks persze nem maradhatott ki. A kormányzat egyre abszurdabb retorikával védi a bővítést: Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár arról beszélt, nem érti az atomenergia-ellenességet, hiszen a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják. Hamarosan ott tartunk majd, hogy a napelem a nukleáris szinonimája lesz! Aztán jött Fónagy János, aki az LMP-s Schiffer András ürítése/vizelése és az atomenergia közt talált kapcsolatot: „Képzelje el (mármint Szél Bernadett képviselő – a szerk), hogy itt a villanyok elalszanak, és mi itt sötétben vagyunk! Kérem, képzelje el, hogy Magyarországon, ahol az egész ország, az egész civilizációs létünk elektromos áramra van beállítva, ott nem fúj a szél. És nincs áram. Nincs energia. És, és nem tudja kedves Schiffer képviselő úr lehúzni a mosdóban a vécét, és az a nagyon vékony civilizációs máz, az harminc perc alatt leomlik a társadalomról.” És Paksnak még mindig nincs vége! Igor Janke – aki meleg hangú könyvet írt Orbán Viktorról – szerint a magyar kormányfő stratégiai hibát vét a paksi bővítéssel.

Az erdőbe épített csodás Csipak-villa üresen áll! Ez derül ki az Index cikkéből, amelyben az a nóvum, hogy állítólag megvan a szánalmas történet első valódi felelőse: a kerületi építési iroda vezetője.

Gerő András Romsics Ignác után újabb céltáblát talált: ezúttal Ungváry Krisztiánt. A kitűnő történész ezt írta a Facebookra: Gerő „ma nagy nyilvánosság előtt közölte velem a Bálint Házban, hogy súlyosan és mélyen antiszemita vagyok legutóbbi könyvemben. Remélem, ezt a véleményét megírja majd egy cikkben is, javítana a renomémon”. No comment.

És végül egy gyorshír Ukrajnából: megállapodtak a tüntetők a kormánnyal. A paktum lényege, hogy ha előfeltételek nélkül kiengedik a bebörtönzött ellenzékieket, akkor a tüntetők szabaddá teszik a kijevi városházát és a Hrusevszkij utcát. De mikor mond le az államfő?

http://index.hu/belfold/2014/02/03/fonagy_atomenergia_nelkul_schiffer_nem_tudna_lehuzni_a_vecet/

Figyelmébe ajánljuk