Mészáros Lőrinc terrortámadás és focihejehuja idején is zavartalanul szerez

  • narancs.hu
  • 2015. november 16.

Hírnarancs

Ország és világ továbbra is Párizsra függeszti tekintetét. Magyarországon mennybe mennek a focisták. Mindeközben Mészáros Lőrinc még bekebelez ezt-azt. Fogy a magyar. Hétfői hírharang.

Hollande Putyinnal és Obamával egyeztet a válaszcsapásról

A párizsi tragédia utógondozása intenzív rendőri és közhatalmi intézkedések sorát hozta magával. Az események élén érthetően a francia elnök, François Hollande halad: módosítaná az alkotmányt, hogy három hónappal meghosszabbíthassa a rendkívüli állapotot az országban. Sőt, hamarosan találkozik Obamával és Putyinnal is, hogy az Iszlám Állam elleni fellépésről egyeztessen. Ugyanakkor „Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szerint nem valószínű, hogy érvényesíthető lenne a NATO kollektív védelmi záradéka a párizsi merényletek kapcsán” – írja a hvg.hu.

Hollande a Bataclanhoz érkezik

Hollande a Bataclanhoz érkezik

Fotó: MTI/AP

Magyarország is hadat visel

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdte mai munkáját az Országgyűlés. Orbán viszont úgy kezdte, mint Napóleon: „Az Európai Uniót megtámadták, és mi is veszélyben vagyunk…” A folytatásban természetesen fény derült a terrorizmus és a menekültválság amúgy természetesen a napnál is világosabb összefüggéseire, illetve a kormány utolsó szuszig tartó harcáról a rettenetes kvótarendszer ellen. A miniszterelnök szólójához Schiffer András, Tóbiás József, Vona Gábor, Kósa Lajos és egy KDNP-s arc kontráztak (így hívják azt, nem, amikor valakik azt kiabálják, umcacca, umcacca…), bár Kósa és a többiek is nagyon tepertek, de a pálmát mégiscsak a KDNP-s fiú, bizonyos Vejkey Imre vitte el. A KDNP arra kéri Orbán Viktort, hogy tegye azt, amit eddig is tett: védje meg a magyarokat… Anyám, borogassál, ekkorát nyalni nyilvánosan. A parlamenti dolgokról a komplett magyar sajtó percről percre számolt be, keressék ott az ennél is zaftosabb részleteket. Házon kívül pedig a kormányszóvivő mondta el más szavakkal Orbán szövegét, mondván, ott lehetünk a terroristák lehetséges célpontjai közt.

Mészáros Lőrinc bevette a GYSEV-et

false

 

Fotó: MTI

Mindeközben, nem fogják elhinni, az ügyes Mészáros Lőrinc és lelkes csapata beszivárgott a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút villamosítási munkálataiba. Figyeljék csak a Népszabadságot: „Mészáros Lőrinc cége villamosíthat a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt.-nél. A felcsúti R-Kord Kft. a magyar–osztrák vasúttársaság Szombathely és Zalaszentiván közti vonalán a Swietelsky Vasúttechnika oldalán futott be.” Jaj, jaj, ne most, hanem most figyeljenek: „a Swietelsky és az R-Kord párosa csaknem 3,8 milliárd forinttal drágábban vállalkozott a beruházás eredetileg becsült 9,5 milliárd forintra rúgó költségénél.” Erről már tényleg csak a halhatatlan költő szavai jutnak az eszünkbe: aki csodálkozik ezen, kezeltesse magát.

Kövér László szerint fogy elfele a magyar

Szerencsére az ember nem csak Népszabadságot olvas, jár ide a Magyar Nemzet is, ami Kövér László hősi cselekedeteit idézi. Míg a főnök a terrorizmustól mentené kivont szablyával a világot, addig kedvenc fügefalevele a magyarság oly szerfelett vészes fogyatkozásának parancsolna megálljt, ugyancsak kivont izé, szablyával. Szerencsére hű támasza ebbéli törekvéseiben Semjén Zsolt, tesszük fel: szintén szablyával. Kövér a belmagyarokról, Semjén a szórványról beszélt. Kövér: az elmúlt 20 évben a Magyarország jelenlegi területén élők száma jelentősen csökkent. Semjén: erkölcsi kötelességünk megakadályozni a szórványban élő magyarság fogyását. Akkor most menjen mindenki szépen haza vagy a szórványba, és tegye meg erkölcsi kötelességét. Nehogy már pont önökön vagy rajtunk múljék!

Fogynak elfele a magyar főiskolások és egyetemisták is

És sajna nem csak a reguláris magyar apad, de a tanult fők is hullanak. Szomorú leiratában a 444.hu az Emberi Erőforrások Minisztériumát idézi, ami szerint „idén is folytatódott a 2006-ban kezdődött hallgatói létszámcsökkenés a felsőoktatásban”.

Ez az igazi szívás, tisztelt felebarátaink, de fel sem tűnik, hisz nagy az öröm Magyarban, hisz lemostuk a norvégokat. Na, ugye!

Figyelmébe ajánljuk