Orbánnak nagy blama: beintett a Tata!

  • narancs.hu
  • 2015. május 21.

Hírnarancs

Ne kérdezd a miniszterelnököt, mutass be neki! Még hogy itt nincs sajtószabadság? Kiújult a rezsiharc, megújult az arca. Simi csak egy van. Tata, hahahaha! Politikai pornó csütörtökre.

Sajtódedó a parlamentben

Magyarországon a sajtószabadságból is simán tudnak burleszket csinálni, hol máshol, hát a parlamentben. Ezt figyeljék: az RTL híradósai, írjuk ide a nevüket, ez végtére is sajtótörténet, tehát Szondi Vanda és a magyar sajtóban „operatőr kollégája” néven szereplő operatőr kollégája előbb szóbeli megrovásban részesült a parlament sajtóosztályától, majd kéthetes kisbüntetést kaptak, mint egy verekedő jégkorongozó, amikor leültetik két percre a padra, ők júniusig nem léphetnek be az Országházba. Mondjuk a szóbeli megrovásban az a legjobb, hogy nem kell aláíratni a szülőkkel. Mindez a drákói szigor azért lépett életbe velük szemben, mert a folyosón kérdezték Orbántól, hogy elcsapja-e Fazekas minisztert. Hát ez komoly hiba, tényleg, hisz a folyosón nem lehet forgatni, mert ott tilosban dohányoznak a honatyák, mégis ott tolongott egy rakás más tévéstáb is, de a parlamentnek csak az RTL fájt. Az sem nagyon, csak egy kicsit, de ha ez így megy tovább júniusban is, meglehet, az ellenőrzőjükbe is beírnak valami erőset.

false

 

 

De hová tűnt Németh Szilárd?

Valszeg lebirkózta Lázár János, mert  tudniillik, a sötétben bujkáló, gaz, divernyák Főgáz megmalmozta a gázórákat, s így nyúzta a munkásosztály vérét. Jó, akkor szívta, de most megszívta, mert Lázár nem kegyelmez. Kemény, mint a kő: a Főgáz manipulálta az órákat. Sok társasházban ugyanis a Főgáz nagyobb gázmérőket szerelt fel, mint indokolt lett volna. Emiatt a házaknak nagyobb alapdíjat kellett fizetni, és hiába kérték a lakók az óracserét, a közműszolgáltató megtagadta az órák lecserélését.

Lázár azt mondta, hogy még számolják, hány házat, háztartást csapott be a szolgáltató, de az eddigi adatok alapján 2000 társasházat érint – idézi az Index. A lényeg persze ott van elásva, hogy az Első Nemzeti Közműszolgáltató átveszi a Főgáz ügyfeleit… Ugye értik. Vagyis már át is vette. Szevasztok.

 

Aki leírta a Lajost, az nagyot tévedett, lesz itt még nyár, lesz itt még Simicska!

Legalábbis ezt írja a Figyelő. A hetilap szerint Lajos majd jól aláígér Orbán új kegyenceinek, s a közbeszerzési törvény értelmében övé a meló. Azt már innen tesszük hozzá, hogy még így is jól kijön, hisz most már egy haverral kevesebbnek kell nyilván visszacsorgatnia a zséből. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hány percébe telik Orbán Viktornak mondjuk úgy megváltoztatnia az emlegetett törvényt, hogy majd az nyerjen, aki a legmagasabb árat mondja be. Tehát a magunk részéről eztán sem Lajostól várnánk a demokrácia ügyének diadalra juttatását Orbán Viktor ellenében. A lap ugyanakkor a sportvonalat is behozza a csataképbe, így ha lenne még Ludas Matyi, nyilván betegre röhögnénk magunkat Pusztai Pál karikatúráján, amin Simicska Lajos és Orbán Viktor Nagy László kézilabdahőst fűrészelik ketté, mint váláskor a lapos tévét szokás.

Beintett Orbánnak a Tata, de még Szijjártónak is

Inog Magyarország kistérségi verdagyártó bajnok renoméja: Tatát, az indiai csodaautót, amit Szijjártó Szombathelynek és Debrecennek is belengetett, alighanem Szlovákiában fogják hamarosan összekalapálni a Népszabadság értesülései szerint. Pedig hát „a külügyi és külgazdasági miniszter külön csapatot állított össze, amelynek nem volt más feladata, mint a Tata meggyőzése” – írja a szerencsétlen esetről a hvg.hu.

Nos, nyilván az lehetett a baj, hogy a Szijjártó által összeállított csapatnak nem futsaloznia kellett, mert akkor úgy lenyomták volna a Tatát, mint a bélyeget. Jó lesz az ilyesmit máskor előre tisztázni: snúr, futsal, kőpapírolló…

false

 

Ma is egy tüntetés

Mire e sorokat olvassák, már megint egy tüntetés zajlik Budapesten. Délután 6 órakor a Blaha Lujza térről indul a Nem adjuk a jövőt! nevű demonstráció, amit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezett, számos civil szervezettel közösen. A tüntetők az ellen tiltakoznak, hogy meglátásuk szerint a kormányzat nem becsüli meg a pedagógusokat, és nem biztosítja a felsőoktatási intézmények autonómiáját – írja az Index. Mit is mondjunk, mit is? Tömegtüntetéseket vár a haza és főként a sajtó, ők meg kevesen lesznek, de igazuk van. S aki kiáll az igazáért, az minden tiszteletet megérdemel, pláne itt, ahol az igazságot gazok ugatják.

 

David Letterman lelépett

Volt a csávónak egy tévéműsora, piszkált mindenkit, egyszer még az Oscar-gála vezetése is összejött neki. Most meg elnökök kedélyeskednek a búcsúztatásán, lazán, barátságosan, mintha élnének. S mondja még valaki, hogy csak a komcsiban érezte úgy, hogy Amerika a Marson van! Persze nyugi, majd ha Kovács Andrea vagy a Célpont stábja búcsúzik, Orbán is könnyes szemmel integet, kapnak egy szánkót is tőle.

Figyelmébe ajánljuk