Kósa Lajos lett Orbán új pizzafutára, Tuzson Bencét meg Rogán alá osztották be

  • narancs.hu
  • 2015. október 5.

Hírnarancs

Szexért fizető politikusok, újabb plakátkampány, traktoros LMP-s, Nobel-díj, varjak és a halál, ugató mosómedve meg Kósa, Rogán, Tuzson Bence és Giró-Szász a hétfői hírekben.

Támad a CÖF

Magyarország a plakátkampányok hazája. (De legalább már nem Simicska Lajos jár jól velük. Van másik… – tájkun.) A kormány menekültellenes gyűlöletkeltő propagandakampánya után úgy hozta az élet, hogy a béke nevében tartott közösségi meneteléseiről ismert CÖF (Civil Összefogás Fórum) is kedvet kapott a murihoz, és köztéri kiállításba kezdett.

false

Fotó: MTI/Marjai János

 

A Képviselői Irodaház mellett a Bencsik András és Csizmadia László celebrálta nagy méretű plakátokon természetesen ellenzéki politikusok – Gyurcsány Ferenctől Kunhalmi Ágnesen át Vona Gáborig – idézetei sorakoznak a menekültügyről. A vizuális sokkterápián túl mondtak is mindenfélét a CÖF vezetői a hétfő reggeli plakátperformerkedés alkalmából, de ezeket módfelett ostoba voltuk miatt nem idéznénk, a mazochisták olvassák el az Indexen itt, vagy a 444.hu-n itt.

Nem eladó!

Traktorral ment ma munkába Sallai Róbert Benedek. Az LMP (gazdálkodó) képviselője ezúttal nem földjeire vonult a technikával, hanem a Parlament elé. S ha már arra traktorozott, átmenetileg el is állta az útját a parlamenti pincegarázsnak, érzékeltetve az országosra tervezett direkt forgalomlassítás hatását.

false

 

Fotó: MTI/Marjai János

A helyszínen intézkedő rendőrök Sallait ekképp Budapest közepén egy traktorból igazoltatták. Így kezdődött az LMP és a többi ellenzéki párt mai napra időzített országos tiltakozási akciója, amelyet az állami földvagyon kiárusítása ellen hirdettek. Este összellenzéki – beszédekkel tarkított – tüntetés volt a Kossuth téren.

Kósa Lajos lett Orbán új kis izéje

Ja, nem. Csupán a Fidesz frakcióvezetője lett október 1-jétől, miután Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökévé vált. Ma pedig Kövér László házelnök nem volt rest a parlamenti ülésen be is jelenteni, hogy Kósa Lajos mekkora csávó lett már. Kósa fel is szólalt újonnan szerzett minőségében, amely beszéd a „Szociálliberális fenyegetés Magyarország ellen” címet viselte. Úgy tűnik, ő sem reformálni jött.

Tuzson Bence az új Giró-Szász

Rogán Antal megtalálta a múlt héten lemondott Giró-Szász András utódját: Tuzson Bence, a Fidesz országgyűlési képviselője és eddigi pártszóvivője lesz az új kommunikációs államtitkár. Számos vidám percre számíthatnak tehát a stand up kedvelői.

Szexleaks

Fővárosi luxusprostituált-hálózatot tárt fel néhány éve a rendőrség. Az ügy politikai érintettjeit „futni hagyták”, míg az ügy egyéb szereplőire szerfelett kíváncsi volt a hatóság.

Az eset azon túl, hogy a belváros közepén zajlott, azért is pikáns, mert politikusok is érintettek benne. Kétezer-ötszáz oldalnyi nyomozati anyagot szerzett meg a Direkt36, amelyből kiderül, hogy a rendőrség – míg az átlag kuncsaftoknak nagyon alaposan utánanézett – gyakorlatilag negligálta a politikai vonalat. Magyarul simán békén hagyták a szexért fizető politikusokat.

Három az orvosi Nobel

A fertőző betegségek kutatása területén elért eredményeiért kapott orvosi-élettani Nobel-díjat William C. Campbell ír, Omura Szatosi japán, illetve Youyou Tu kínai tudós idén – jelentették be hétfőn a Karolinska Intézetben, Stockholmban.

Youyou Tu

Youyou Tu

Fotó: MTI

 

A ma világszerte használt malária elleni szert Youyou Tunak köszönhetjük, aki egy titkos kínai kutatás során talált rá. S azért volt rá szükség, hogy Kína támogathassa a vietnami háborúban a betegségtől szenvedő északiakat: az északi-vietnami hadsereg több katonát vesztett malária miatt, mint amennyit az USA és a déliek lelőttek.

Varjak és a halál

Megint kiderült, hogy a varjak „értik”, mi a halál. Van fogalmuk az elmúlásról, derül ki a Washington Egyetem kutatója, Kaeli N. Swift legutóbbi kísérletéből, amelyről a The New York Timesnak számolt be – írja a 444.hu. Seattle egyik parkjában egy hathetes kísérlet folyamán különféle trükkökkel tesztelték a madarakat, a hatás és az eredmény pedig nem maradt el.

Unatkozik? Vásároljon mosómedvét!

false

Háziállatként, pontosabban kutyaként viselkedik egy elárvult, majd kutyák között felnőtt mosómedve a Bahamákon. Az ugató társak között szocializálódott egyed viselkedése és e képek alapján is tuti biztos, hogy kutyának képzeli magát.

Figyelmébe ajánljuk