Orbán olyan, mint a metróalagút

  • narancs.hu
  • 2015. október 6.

Hírnarancs

Orbán baromságokat beszélt a nőkről és leválthatja Szijjártót, miközben a hármas metró helyzete is ingatag. Meghalt Göncz Árpád. Híreink.
Miniszterelnöki gondolatok közelegnek

Miniszterelnöki gondolatok közelegnek

 

Orbánkedd

A Népszava úgy tudja, Orbán Viktor hamarosan (a lap szerint október 15-én) folytatja a kormányátalakítást, s ennek részeként Szijjártó Péter elbúcsúzna a külügytől, hogy külgazdasági miniszter legyen. Egy ilyen búcsú mondjuk valóban nem ártana.

A miniszterelnök egyébiránt a 444 cikke szerint tavasszal, zárt körben azon elmélkedett, hogy a magyar politikai élet annyira brutális és karaktergyilkolós és herén rúgós stb., hogy azt egy (nyilván: gyenge, a szél elfújja) nő egyszerűen nem bírná, ezért nincs is neki női minisztere. Persze, nem is nagyon jelentkeznek, pedig igény a részéről természetesen volna rá. Egyébként még azt is hozzátette, hogy az egyik legtehetségesebb magyar politikus nem más, mint, dobpergés, Czunyiné „Hoffmann Rózsa 2 – A Pedagógus Bosszúja” Bertalan Judit! Szóval a tavaszi Orbán-koktél receptje ezek szerint: egy rész szexizmus + két rész hülyeség, kis provincializmussal megszórva, rázva, nem keverve. A fentebb linkelt cikkben természetesen további szépségek is olvashatók.

Metrókedd

Közleménnyel reagált a BKV arra a sajtóértesülésre, hogy a felújuló hármas metró vonalán kifejezetten szar, életveszélyes állapotban vannak az alagutak – a Kálvin tér és a Határ út között például süllyed az alagút. A BKV szerint „statikai problémák nem merültek fel, az alagút nem süllyed”. Úgyhogy most már megnyugodhat mindenki. (De azért ha tehetik, ne utazzanak a 3-as metróval mostanában sehová.)

Külföldkedd

Amerika ötödik ilyen államaként Kaliforniában is (legalább tíz évig) legális immár az eutanázia. Az aktus akkor valósulhat meg, ha a betegnek már csak fél éve van hátra, ezt két orvos is megerősíti, tiszta a tudata, és képes önállóan lenyelni a halált okozó tablettát.

Mivel Oroszország és Irán beavatkozott a szíriai polgárháborúba, szaúdi imámok dzsihádot hirdettek ellenük. Szaúd-Arábia a siíta Al-Aszad-rezsim ellen fellépő ellenzéki seregeket támogatja – eddig inkább csak lélekben, most már valószínűleg rakétákkal is.

Gyászkedd

Meghalt Göncz Árpád, a demokratikus Magyarország egyetlen olyan politikusa, akinek teljesítményéhez nem férhet semmi kétség: az államfő, aki még fő volt. 94 éves volt. Pályáját elnöki mandátumának kitöltése alkalmából írt cikkünkben tekintettük át, ezt itt olvashatják. A nagyszerű emberről életében nagyszerű fotók készültek, melyeket itt nézhetnek meg. Említsük még meg azt is, hogy Göncz Árpád a popkultúrába is alaposan beleszólt, hiszen ő fordította (javarészben) A Gyűrűk urát. Neki minden és még annál is több belefért az életébe.

64 éves korában gégerákban elhunyt Lugosi Lugó László, a Beatrice legfontosabb gitárosa, az egyik legjelentősebb magyar rock-, illetve punkzenész.

Figyelmébe ajánljuk