„Új harács és uriz” – Habony Árpád perel

  • narancs.hu
  • 2014. december 18.

Hírnarancs

Balhé van a Fideszen belül, Orbán Lázáron keresztül üzent Pokorninak. Török Gábor nem vagy csak alig bocsátkozik jóslatokba, az viszont biztos, hogy a Fidesz felől több ezer gyerek is éhezhet a téli szünetben. Csütörtökre csak politika jutott, meg csoki.

Veszélyforrások: Lázár vs. Pokorni

Kezdődik a tánc. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jól odaszólt a Figyelő karácsonyi számában a Fidesz alelnökének, Pokorni Zoltánnak, aki nemrég a fideszesek urizálását kifogásolta, a HírTv egyik műsorában azt mondta, hogy önkorlátozást és visszafogottságot vár el képviselőtársaitól.

Kell egy Rolex, Bajusz?

Kell egy Rolex, Bajusz?

Fotó: MTI

Hát, Lázár pajtás meg nem hagyván magát, úgy gondolta, elmondja őszinte véleményét, hogy szerinte meg Pokorni Zoltán jelenti az igazi veszélyt a Fideszre. A Narancsblog ez alkalomból reményét fejezi ki, hogy „azt ugyan a világon senki emberfia nem képzeli, hogy Lázár, a serteperte minisztere megveszekedett önmerészségéből köpte oda a nem annyira baráti sajtónak a saját köröknek címzett fenyegetéseit. A Rolex vagy milyen órás papagáj a főnök selyemzsinórjával a csőrében röpdös most ágról ágra, kérdésről válaszra.”

A Fidesz Brutusai

false

 

Fotó: Németh Dániel

Török Gábor szerint tele van Brutusokokkal a Fidesz. Egyre kevésbé csodálkozunk, de az önmagában érdekes, milyen jól értesült a politikai elemző. Török a hvg.hu interjújában arról beszél, hogy „Egyetlen hónap leforgása alatt radikálisan megváltozott a véleményklíma. Míg október elején arról lehetett hallani, hogy jön a nyugodt építkezés, novemberben már nagyon sokan úgy gondolják a Fideszben is, hogy bármi megtörténhet. Mondjuk ebben is Orbánt idézem, mert ő mondta a nyáron Tusnádfürdőn, hogy olyan korban élünk, amikor bármi megtörténhet. A vezető fideszes politikusok háttérbeszélgetéseken nem zárják ki, hogy hónapokon vagy fél éven belül közjogi fordulat legyen. Erre pár hónappal korábban még gondolni sem mertek.”

A belső konfliktusokról pedig azt nyilatkozta, hogy „Soha korábban vezető fideszes politikusokkal kapcsolatban ennyi negatív hír nem jelent meg. S nem nagyon jöhetnek máshonnan, csak belülről.” Fidesz-specifikusnak látszik, hogy „a párt vezetése átalakult a korábbi időszakhoz képest, tünedezik az az erő, ami a korábbi generációt még a szakkollégiumi évek óta – akár baráti alapon – összetartotta. A fiatalabbak már klasszikus hatalmi politikát folytatnak. Ezeket Orbán eddig megpróbálta az erős tekintélyét latba vetve, illetve különféle hatalmi technikákkal, kamarillapolitikával keretek közé szorítani. Ha viszont megrendül egy ilyen politikai vezető tévedhetetlenségébe, zsenialitásába vetett hit, akkor a belső harcok kikerülnek a nyilvánosság elé.” Ez történik épp a szemünk előtt.

Egyetek, amit akartok, vagy amit tudtok

Leszavazta a fideszes többség a téli szünidei gyermekétkeztetésről szóló módosítót. „Az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén a kormánypárti képviselők minden indoklás nélkül lesöpörték a PM 16 napos téli szünetre vonatkozó gyermekétkeztetési javaslatát, így idén több százezer gyermek maradhat meleg étel nélkül a karácsonyi időszakban. A Fidesz mindeközben a héten újabb 4 milliárd forintot csoportosított át stadionépítésre” – derül ki Szabó Tímea közleményéből. A Villámnarancs ezúttal felidézi, hogy egy hete sincs, hogy Selmeczi Gabriella véletlenül (!) azt találta mondani, hogy „ingyen ehetnek a magyar gyerekek”, csak mindeközben a Fidesz az ehhez szükséges javaslatot elfelejtette megszavazni, vagy úgy is mondhatjuk, rosszul szavaztak.

Esterházy Péter

false

ezúttal a HVG karácsonyi számába írt négyoldalas ujjgyakot, a szerző a Fidesz urizálásáról és annak eredetéről értekezik.

EP szerint a fideszesek gőgje és arroganciája bizonytalanságból és gyávaságból fakad. „Magyarországon urak nincsenek, úrinők sincsenek.”

Viszont „van új harács és uriz” – tessék használni és terjeszteni e szavakat! –, de urizálni mégsem úri dolog. Esterházy szerint a Fidesz valódi értékrendje homályos, nem sok köze van a polgári értékrendhez, éppen ezért hazug.

 

Csak a csoki

Kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen, egész, megkezdett, édes, keserű, csöves, mogyorós, tej, likőrös, tavalyi és idei – Orbánnak is, akárcsak Gombóc Artúrnak, mindegy, csak csokoládé legyen.

„Nem bünteti meg a házelnök Orbán Viktor miniszterelnököt és helyettesét, Semjén Zsoltot, pedig hétfőn csokit majszoltak a parlamenti ülésteremben” – írja a Népszava. A lap kérdésére az Országgyűlés sajtóirodája azt válaszolta, hogy nincs jogi szabályozás az ilyen esetek szankcionálására. Pedig épp Kövér László volt az, aki azzal szigorította a házirendet, hogy a Parlamentben tilos enni, inni, dohányozni.

Vagy a csokievésre van külön szabály. Vagy Orbánnak mindent szabad. Egyiken sem lepődnénk meg.

El a kezekkel Habony Árpádtól!

Vagyongyarapodási eljárást kezdeményez Habony Árpád ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a Párbeszéd Magyarországért (PM) – közölte a PM az MTI-vel.

Habony Árpád

Habony Árpád

Fotó: MTI

A párt közleményében „milliárdos munkanélküli”-nek nevezi Habony Árpádot, aki „méregdrága luxuskiegészítőkkel fejezi ki szolidaritását az egyre inkább elszegényedő emberekkel”.

„Orbán Viktor Raszputyinjának” hivatalos beosztása nincs, saját irodája mégis van a Századvégnél. „Mivel Habony Árpád nem választott politikus vagy kormányzati tisztviselő, nem kell vagyonnyilatkozatot tennie” – fogalmazott a PM. „Láthatatlanul gazdagodhat, az adófizetők vérét szívva” – tették hozzá.

A PM közleményére reagálva Habony közölte, hogy jó hírnevének megsértése miatt jogi lépéseket tesz „a hamis látszatot keltő kijelentéseket” terjesztőkkel szemben. Habony Árpád jogi képviselője közleményében azt írta: határozottan visszautasít minden olyan, a médiában megjelenő, ügyfelére vonatkozó állítást és híresztelést, „amely azt a hamis látszatot kelti, hogy nem rendelkezik a megélhetését biztosító törvényes és nyomon követhető jövedelemmel”. Szegény Árpi, a végén még megsajnáljuk.

Nincs hó

Télhez méltatlan időjárás ez, ezt már Barotányi időjós kolléga is megmondta, ezért kérnénk egy keveset, valaki intézkedjen.

Figyelmébe ajánljuk