Orbán védi Putyint, Áder meg a Tescót és a becsületét

  • narancs.hu
  • 2014. december 19.

Hírnarancs

Habony és a csaja, Orbán Ráhel és a családja, Deutsch Tamás és az internet, Gyurcsány és Goodfriend – micsoda névsor! Kész sztármagazin volt a pénteki politika.

Megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek Áder János köztársasági elnök két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását – írta az MTI. Előbbi törvény a CBA-nál nagyobb üzletek megnyitását kötné előzetes állásfoglaláshoz, utóbbi a kiskereskedelmi piac szereplőit nyírná ki 2018-as hatállyal, leszámítva, természetesen, a CBA-t (ennek részleteit lásd itt).

Mielőtt nagyon ellágyulnánk Áder elnök úr harcias önállóságától, emlékezzünk.

Ebben a sorrendben

Ebben a sorrendben

Fotó: MTI

 

Kihirdették a városligeti múzeumnegyed tervpályázatának győzteseit, erre érdemes lesz még visszatérni.

Ahogy azt sem lehet még látni pontosan, hogy mégis mi a fészkes francot művel Matolcsy az MKB-val.

A Kossuth téren viszont jól látható, hogy A Város Mindenkié aktivistái sátrakkal foglalták el a teret, a hajléktalanok kormányzati üldözése ellen tiltakozva – erről itt tudósítunk részletesen.

A nap többi szenzációs híréről azonban csak röviden, kedvtelenül, mintha a fogunkat húznák. Mert tényleg, ki érdekel, hogy

– Deutsch Tamás meghirdette az internetes nemzeti konzultációt?

– Orbán Ráhel kiakadt a Facebookon, Schiffer András pedig megvédte?

– André Goodfriend feltűnt a DK konferenciáján?

egyesek megtalálni vélik Habony Árpád orosz barátnőjét?

És így tovább.

Közellenségek

Közellenségek

Fotó: MTI

Nézzünk távolabbra inkább: tegnap üléseztek az EU állam- és kormányfői. Az MTI összefoglalója szerint a kelet-ukrajnai helyzetet az Európai Tanács továbbra is erősen aggasztónak tartja, és világossá teszi: tartja az eddigi irányt, s szükség esetén további lépéseket is tesz, miután az EU csütörtökön tovább szigorította a Krím és Szevasztopol ellen elrendelt szankciókat. Az EU állam- illetve kormányfői emellett akadálytalan hozzáférést követelnek a nyáron Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép szerencsétlenségének helyszínéhez, valamint a szeptemberben kötött, a konfliktus politikai rendezését szolgáló minszki megállapodás megvalósítását szorgalmazzák.

A mi jó miniszterelnökünk azonban bátran felszólalt a nagy testvér érdekében, és figyelmeztetett: Oroszország nagy. Ahogy az MTI mondja: „Óvatosságra intett Orbán Viktor miniszterelnök az oroszországi válság lehetséges következményeinek megítélését illetően; mint csütörtök késő este Brüsszelben újságíróknak elmondta, az orosz devizatartalékok és az orosz katonai képességek jelentősek, Oroszország továbbra is komoly ország, amelyet megfelelő súlyán kell kezelni.”

Figyelmébe ajánljuk