Szüret 2021/23.

  • Narancs
  • 2021. június 9.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet.

Gulyás Gergely a Mandinernek

 

A nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett átadáson (…) Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a nemzeti összetartozás, a szellemi, lelki megújulás tereként jellemezte az intézményt. Mint mondta, a magyarságot napjainkban is fenyegeti Trianon árnyéka. „A világ 1920 óta nem sokat változott. Ma ugyanazért küzdünk, ugyanazt tűztük ki zászlónkra 2010-ben, amikor a választójoggal élő közösség megbízott bennünket, hogy megvédjük ezt a hazát.”

MTI

 

A helyettes államtitkár beszédében úgy fogalmazott: a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nem csupán a gazdák számára fontos fővárosi intézmény, hanem mindenkinek, aki odafigyel arra, hogy az asztalára kiváló minőségű, egészséges és ellenőrzött hazai élelmiszer kerüljön.

Az Agrárminisztérium közleményéből

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.