Szüret 2024/14.

  • Narancs
  • 2024. április 3.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Az ember nem lehetne a természet nélkül, de „filozófiai értelemben” a természet az emberre irányul. Ezért a természetet hasznosítani kell az ember javára – mondta Semjén Zsolt a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum fennállásának 10. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen.

MTI

VALÓSZÍNŰLEG     IGAZOLJA     ÁLCÁJA     MEGMOZGATJÁK

A hagyma, Jeruzsálem és Makovecz után el is jutottunk a negyedik dologhoz, amiért Makót ma Magyarország nevezetes városai között tartjuk számon. Itt áll hazánk és valószínűleg az egész világ legszebb termálfürdője.

Orbán Viktor beszéde a megújult és kibővített Hagymatikum ünnepélyes átadóján; Miniszterelnöki Kabinetiroda

A húsvéti terített asztalon megvan minden: a természetnek, a termőföldnek és a hagyományainknak mindaz a kincse, ami a létünket igazolja – jelentette ki Nagy István agrárminiszter videóüzenetében. Hozzátette, az élelmiszer bizalmi kérdés és az identitásunk része is, ezért döntsünk megfontoltan, ne csak húsvétkor, hanem egész évben válasszuk a friss és biztonságos magyar élelmiszereket.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

Az Országgyűlés elnöke szerint Szent Kinga, Szent-Györgyi Albert, Puskás Öcsi, Rubik Ernő, Makovecz Imre, Csontváry Kosztka Tivadar, Madách Imre, Korda Sándor és Bartók Béla nélkül nemcsak a magyar kultúra, hanem az európai is szegényebb lenne. Mint mondta, bízik abban, hogy Európa stratégiai autonómiájának francia gondolata nem Európa tönkretételének, Európa nukleáris hamuvá változtatásának az ideológiai álcája, hanem Európa megerősítésének és felemelésének az eszköze.

Kövér László a frankofón világnap alkalmából rendezett parlamenti kiállítás megnyitóján; MTI

A cél az, hogy megismerjék az emberek a Magyar Honvédséget, mely modern, ütőképes és mindenre elszánt – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a S.E.R.E.G. című, (…) a Tv2-n ősszel debütáló sorozat médianapján. (…) A tárcavezető hangsúlyozta: az ősszel bemutatandó sorozat célja, hogy rávilágítson, jó a Magyar Honvédséghez tartozni. (…) Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke úgy fogalmazott: az elmúlt 20–25 évben a társadalom elszakadt a hadseregtől, ezen változtatnának az alkotók. Cél, hogy mindenki büszke lehessen a filmsorozatra.

Honvédelem.hu

Bemutatjuk Magyar Péter támogatóját: a terhesen a falnak vágott Varga Juditot mocskoló filmrendezőt

Cím az Origo.hu-n

Magyar Péter kukákat döntött az autója elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját, bezárta egy szobába, késsel járkált a lakásban – mondta el Varga Judit házassága mélypontjairól Hajdú Péternek a Frizbi Tv YouTube-csatornáján.

Az MTI hírének bevezetője

Schobert Norbi és Rubint Réka nagyon sokat dolgozik azért, hogy ez az ország egészségesen éljen. Egészséges, alakbarát élelmiszereket forgalmaznak, emellett díjtalanul megtekinthető videókat tesznek fel, amellyel megmozgatják a teljes magyarságot.

Bors online

A producer pár órával korábban arról is beszámolt, hogy közkívánatra készítettek egy videóklipet a Gólyamadár című dalból. „Sokan kérdezitek, melyik magyar tájegységről származik ez a népdal. Az igazság az, hogy a Gólyamadár nem népdal, hiszen a Most vagy soha! egyik legszebb jelenetéhez alkottuk. A zeneszerzője Gulya Róbert – akinek a film csodálatos zenéjét köszönhetjük –, a szövegét pedig én magam írtam” – árulta el Rákay Philip.

Liner.hu

A Szent Miklós hajón rendezték meg a Magyar Országos Horgász Szövetség VIII. Halak Napja és III. Halőrök Napja elnevezésű központi rendezvényét, amelyen a KHESZ hivatásos halőre, Fehér Csaba címzetes vezető halőr kinevezésben részesült. (…) A kinevezés felerősítette benne az örömérzést és a büszkeséget.

Beol.hu

Kocsonyával és kaláccsal ajándékozza meg a rászorulókat a félegyházi alpolgármester

Cím a Baon.hu-n

Nemes cél érdekében hívják bálba a bokodiakat. A rendezvény nemcsak a mulatságról szól majd, hanem a jótékonyság is fontos szerepet kap majd a táncparketten.

Kemma.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk