Szüret 2024/21.

  • Narancs
  • 2024. május 22.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Aztán Horthy Miklós kormányzó úr is megpróbált kívül maradni a háborún, ameddig tehette, vagy ameddig képes volt rá, de a németek végül is belenyomták Magyarországot a háborúba.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

TALÁN   ÉRDEKE   MINDENHONNAN   ÉLETVILÁG

– Milyen érzés az apostolok utódjaként megélni, hogy tucatnyian imádkozzák közösen a Miatyánkot a Honvédelmi Minisztérium épületében, pünkösd idején?

– Az imádkozás, az áhítat, a Szentlélek egyik ajándéka. Tulajdonképpen az lenne az ideális, ha minden tettünk, cselekedetünk az imádságra épülne. (…)

– Miért most valósult meg az első pünkösdi áhítat?

– Talán azért most érkezett el az idő, hogy a minisztérium hatodik emeleti tanácstermében megemlékezzünk pünkösd misztériumáról, mert talán most megértünk arra, hogy kiteljesedjen a liturgikus év.

A Honvédelem.hu „villáminterjúja” Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspökkel

Újra a gazdálkodókat kell az uniós agrárpolitika középpontjába állítani, ez a magyar EU-elnökség egyik prioritása – jelentette ki Nagy István. (…) A legtöbbet a gazdák tesznek a teremtett világunk fenntartásáért.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztálya közleményéből

Rétvári Bence (…) szégyennek nevezte, hogy a magyar baloldal képviselői az Európai Parlamentben nem a magyar tanárokért, hanem ellenük dolgoznak. „Sőt, még büszkék is rá, hogy kárt okoznak Magyarországnak.”

MTI

Európa a második világháború, a második öngyilkossági kísérlete után, a két éve zajló orosz–ukrán háborúval napjainkra megérkezett a harmadik öngyilkossági kísérlet küszöbére (…) a helyi háborúkat ma már globális hitelezői érdekek motiválják. Napjainkban háborúk akkor törnek ki, ha ahhoz hitelezői érdekek fűződnek, és addig tartanak, míg a majdani újjáépítési hitelezéshez nagyobb érdeke fűződik a globális hitelezőknek, mint a fegyverkezési hitelekhez.

Kövér László a kisterenyei csata évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, Bátonyterenyén; MTI

A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok.

MTI

A kulturális és innovációs miniszter kiemelte: az MMA a magyar életvilág egyik legfontosabb intézménye, amelynek eddig befutott pályája azt mutatja, hogy az ezzel járó felelősséget magáénak érzi. „Az MMA-val a kormánynak szerves, egymás szuverenitását tiszteletben tartó, de alkotó, a nyugati civilizáció tovább élését segítő együttműködése alakult ki” – hangsúlyozta Csák János. A miniszter arról beszélt, hogy a nyugati civilizáció jelenleg a fizikai, lelki és szellemi fenyegetettség állapotában van.

Kormány.hu

Fico-merénylet: Megszólalt a Séfek séfe Szlovákiában élő győztese

Cím a Bors online-on

Interjút adott a Századvég YouTube-csatornájának, a Kontextusnak Dörner György. (…) A magát nemzeti radikálisnak valló Dörner kérlelhetetlenül kemény szavakat fogalmaz meg az országot gátlás nélkül akár háborúba is rángató baloldallal kapcsolatban. Ahogy kiderül: sem a diktatúra idején, sem a rendszerváltás után nem engedte, hogy az életébe beszivárogjon a baloldal.

Az Origo.hu ajánlójából

Szerinte ha az ember két olyan könyvet elolvasott, amelynek címe a Biblia, valamint Arisztotelész Poétikája, és meg is értette, hogy ez a két könyv miről szól, akkor onnantól kezdve csakis egyetemesen tud gondolkozni a világ dolgairól. Ahogyan ez nála is történt, és azóta is tart. Pedig, mint mondja, utalva Orbán Viktor miniszterelnökre is, a liberális élet pátyolgatott színésze voltam. Viktor a liberális élet pátyolgatott politikusa volt.

Az Index.hu Eperjes Károlyról

Egy meglepetésvendég is járt náluk: a nagyszénásiak legidősebb lakosa, a 102 éves Kovács Pali bácsi. Ezzel ő is beírta magát a motoros hétvégék történetébe. Mert ezek a motoros bulik (…) a baráti összejövetelen túl a közös élmények megéléséről, az összetartozás érzéséről, annak megerősítéséről és új kapcsolatok szövögetéséről is szólnak kortól, nemtől függetlenül.

A Beol.hu a nagyszénási motorostalálkozóról

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!