Szüret 2024/21.

  • Narancs
  • 2024. május 22.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Aztán Horthy Miklós kormányzó úr is megpróbált kívül maradni a háborún, ameddig tehette, vagy ameddig képes volt rá, de a németek végül is belenyomták Magyarországot a háborúba.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

TALÁN   ÉRDEKE   MINDENHONNAN   ÉLETVILÁG

– Milyen érzés az apostolok utódjaként megélni, hogy tucatnyian imádkozzák közösen a Miatyánkot a Honvédelmi Minisztérium épületében, pünkösd idején?

– Az imádkozás, az áhítat, a Szentlélek egyik ajándéka. Tulajdonképpen az lenne az ideális, ha minden tettünk, cselekedetünk az imádságra épülne. (…)

– Miért most valósult meg az első pünkösdi áhítat?

– Talán azért most érkezett el az idő, hogy a minisztérium hatodik emeleti tanácstermében megemlékezzünk pünkösd misztériumáról, mert talán most megértünk arra, hogy kiteljesedjen a liturgikus év.

A Honvédelem.hu „villáminterjúja” Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspökkel

Újra a gazdálkodókat kell az uniós agrárpolitika középpontjába állítani, ez a magyar EU-elnökség egyik prioritása – jelentette ki Nagy István. (…) A legtöbbet a gazdák tesznek a teremtett világunk fenntartásáért.

Az Agrárminisztérium Sajtóosztálya közleményéből

Rétvári Bence (…) szégyennek nevezte, hogy a magyar baloldal képviselői az Európai Parlamentben nem a magyar tanárokért, hanem ellenük dolgoznak. „Sőt, még büszkék is rá, hogy kárt okoznak Magyarországnak.”

MTI

Európa a második világháború, a második öngyilkossági kísérlete után, a két éve zajló orosz–ukrán háborúval napjainkra megérkezett a harmadik öngyilkossági kísérlet küszöbére (…) a helyi háborúkat ma már globális hitelezői érdekek motiválják. Napjainkban háborúk akkor törnek ki, ha ahhoz hitelezői érdekek fűződnek, és addig tartanak, míg a majdani újjáépítési hitelezéshez nagyobb érdeke fűződik a globális hitelezőknek, mint a fegyverkezési hitelekhez.

Kövér László a kisterenyei csata évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, Bátonyterenyén; MTI

A miniszterelnök-helyettes aláhúzta, hogy a csíksomlyói búcsúba Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről, az anyaországból, az Egyesült Államokból, mindenhonnan érkeztek magyarok.

MTI

A kulturális és innovációs miniszter kiemelte: az MMA a magyar életvilág egyik legfontosabb intézménye, amelynek eddig befutott pályája azt mutatja, hogy az ezzel járó felelősséget magáénak érzi. „Az MMA-val a kormánynak szerves, egymás szuverenitását tiszteletben tartó, de alkotó, a nyugati civilizáció tovább élését segítő együttműködése alakult ki” – hangsúlyozta Csák János. A miniszter arról beszélt, hogy a nyugati civilizáció jelenleg a fizikai, lelki és szellemi fenyegetettség állapotában van.

Kormány.hu

Fico-merénylet: Megszólalt a Séfek séfe Szlovákiában élő győztese

Cím a Bors online-on

Interjút adott a Századvég YouTube-csatornájának, a Kontextusnak Dörner György. (…) A magát nemzeti radikálisnak valló Dörner kérlelhetetlenül kemény szavakat fogalmaz meg az országot gátlás nélkül akár háborúba is rángató baloldallal kapcsolatban. Ahogy kiderül: sem a diktatúra idején, sem a rendszerváltás után nem engedte, hogy az életébe beszivárogjon a baloldal.

Az Origo.hu ajánlójából

Szerinte ha az ember két olyan könyvet elolvasott, amelynek címe a Biblia, valamint Arisztotelész Poétikája, és meg is értette, hogy ez a két könyv miről szól, akkor onnantól kezdve csakis egyetemesen tud gondolkozni a világ dolgairól. Ahogyan ez nála is történt, és azóta is tart. Pedig, mint mondja, utalva Orbán Viktor miniszterelnökre is, a liberális élet pátyolgatott színésze voltam. Viktor a liberális élet pátyolgatott politikusa volt.

Az Index.hu Eperjes Károlyról

Egy meglepetésvendég is járt náluk: a nagyszénásiak legidősebb lakosa, a 102 éves Kovács Pali bácsi. Ezzel ő is beírta magát a motoros hétvégék történetébe. Mert ezek a motoros bulik (…) a baráti összejövetelen túl a közös élmények megéléséről, az összetartozás érzéséről, annak megerősítéséről és új kapcsolatok szövögetéséről is szólnak kortól, nemtől függetlenül.

A Beol.hu a nagyszénási motorostalálkozóról

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk