A Spar dolgozóinak sem lesz kötelező felvenniük a koronavírus elleni oltást

  • narancs.hu
  • 2021. november 9.

Katasztrófa

De mindenkit arra buzdítanak, hogy tegye meg.

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni vakcinákat, de arra buzdítja minden dolgozóját, hogy oltassa be magát – közölte az üzletlánc kedden, írja a hvg.hu.

"Vállalati közösségünkben nem tesszük kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, mert bízunk abban, hogy valamennyi dolgozónk megérti az egyéni felelősségvállalás fontosságát" – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

Mint írják, ha valamelyik Spar-dolgozó mégis úgy dönt, hogy beoltatja magát, azt a vállalat szerint akár munkaidőben is megteheti, ha éppen akkorra kapott időpontot. A cég emellett minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot a vásárlók és a dolgozók védelme érdekében.

Ahogy azt mi is megírtuk, Gulyás Gergely egy október végi Kormányinfón jelentette be, hogy a munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírhatják a védőoltás kötelezővé tételét. A magyar állam munkáltatóként ezzel a felhatalmazással élni fog, az önkormányzatoknál a polgármesterek dönthetnek erről.

Azóta kiderült, hogy sem a Tesco, sem a Lidl nem teszi kötelezővé az oltást a munkavállalóinak. A Tesco válaszában arról írt, hogy:

"Továbbra is megbízunk kollégáinkban, hogy saját és mások egészségét szem előtt tartva felelős döntést hoznak az oltással kapcsolatban.A rendelettel összhangban pedig a Tesco dolgozói buszjáratokon november 1-től kötelezővé tettük a maszkviselést".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk