A Szegedi Tudományegyetem a hallgatóit kéri, hogy vegyenek részt a tesztelés segítésében

  • narancs.hu
  • 2020. november 6.

Katasztrófa

Ha tudnak, jelentkezzenek önkéntesnek az Országos Mentőszolgálatnál.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóknak küldött levele jutott el a 444.hu-hoz, amelyben arra kérik a diákokat: jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben.

A levélben, amelyet egy olvasó küldött a lapnak, azt írják, hogy a mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret,  ez az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért a hallgatók segítségét kérik.

Továbbá:

"A Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

- gépjárművezetés (B kategória)
- űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
- szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés"

A beszámoló szerint a felhívásra nemcsak az orvostanhallgatókat várják, hanem a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet, az önkénteségért az órákról való hiányzások pedig igazoltnak számítanak.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.