A WHO szerint vissza kellene állítani a maszkviselést, hogy ne legyen szükség újabb lezárásra

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Katasztrófa

A szervezet európai vezetője szerint most kellene megfogni a járványt, hogy ősszel és a télen ne terheljük túl az egészségügyet.

Fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltási programot és vissza kell állítaniuk a maszkviselést az európai országoknaknyilatkozta a Reutersnek Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója.

Annyira gyorsan terjed ugyanis az omikron variáns, hogy muszáj valahogyan lassítani a járvány terjedését, hogy ne ősszel és télen szembesüljünk azzal, hogy újra túlterhelődtek az egészségügyi rendszerek.

„Nem hiszem, hogy a társadalom készen áll a lezárások elrendelésére”, ezért érdemes a maszkviselést, a folyamatos szellőztetést és az emlékeztető oltásokat választani – érvelt Kluge.

A legfrissebb adatok szerint az EU lakóinak 73 százaléka kapta már meg a védettséghez szükséges összes oltást. Magyarországon ez az arány 63 százalékos.

Kluge arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a közelében sincs a halálozási mutató annak, amit a járvány második és harmadik hullámában, a tömeges oltások előtt láttunk, de még így is nagyjából háromezer európai hal meg hetente a Covid miatt, és minden járványügyi mutató emelkedik Európában.

(Reuters)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk