Koronavírus: meghalt 40 beteg, tovább emelkedtek a járványmutatók

  • narancs.hu
  • 2022. július 20.

Katasztrófa

Emelkedik a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők és az újonnan regisztrált fertőzöttek száma is. Augusztustól ismét lesz oltási akciónap. 

Az elmúlt hét összesített adatai szerint a beoltottak száma 6 412 843 fő, közülük 6 199 845 fő a második, 3 887 027 fő a harmadik, 311 547 fő már a negyedik koronavírus elleni oltását is felvette.

Az elmúlt héten összesen 10 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 951 079 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 21 258 főre nőtt. 

Elhunyt 40 beteg, így az elhunytak száma 46 736 főre emelkedett.

Jelenleg 866 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 1 883 085 fő.

A fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett. Továbbra is az oltás felvételére kérik a szakértők az embereket. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Az oltás elvileg továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. A kórházi oltópontokra jelenleg pénteken 14 és 19 óra között lehet menni időpontfoglalással vagy akár anélkül is, augusztustól pedig ismét két oltási nap lesz. 

(koronavirus.gov.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk