Brüsszel egész területén kötelezővé tették a maszkviselést

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. augusztus 12.

Katasztrófa

A szabály a 12 évesnél idősebbekre vonatkozik.

Szerdától kötelező az orrot és a szájat takaró maszk viselése Brüsszel és a hozzá tartozó régió egész területén, miután a 100 ezer lakosra jutó koronavírus-fertőzöttek átlagos száma átlépte az ötvenet – közölte Rudi Vervoort, a brüsszeli regionális kormány szocialista vezetője szerdán.

A maszk viselése a 12 évesnél idősebbek számára a fővárosi régió egész területén, minden nyilvános helyen és a nyilvánosság számára is hozzáférhető helyiségekben kötelező. Kivételt a fizikai munkát végzők, a szabad térben sportolók vagy azok élvezhetnek, akik orvosi okokból erre engedélyt kaptak. Utóbbiak esetében speciális, műanyag arcvédő viselése ajánlott – közölte Vervoort.

Frédérique Jacobs, a koronavírus miatt létrehozott belga válságközpont ideiglenes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az egyhetes periódust felölelő adatok szerint a koronavírussal fertőzöttek átlagos napi száma a korábbi 588-ról 604,1-re emelkedett.

Kedd óta 388 embernél mutatták ki a kórokozót. A legnagyobb növekedést a brüsszeli régióban jelentették, ahol a fertőzöttek heti átlagos száma 57 százalékkal emelkedett.

Belgiumban a járvány helyi megjelenése óta megerősített esetek száma 75 008. Eddig 8885-en haltak meg a betegségben.

Neked ajánljuk