Csütörtöktől szombatig újra lehet időpont nélkül oltást kapni

  • narancs.hu
  • 2021. december 14.

Katasztrófa

Ha valaki a karácsonyi rokonjárás előtt még nem kapta meg az elsőt, másodikat, harmadikat.

Újabb, regisztráció és időpontfoglalás nélküli oltási lehetőséget biztosítanak az oltópontokon december 16. csütörtök és december 18. szombat között - tette közzé a Országos Kórházi Főigazgatóság.

Azt írják, az újabb akciót az eddigiek sikere miatt és az omikron vírus magyarországi megjelenése miatt szorgalmazták. Ezért ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. Hangsúlyozzák, hogy a megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Az oltási akció keretében továbbra is 101 kórházban lesz oltás. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

  • december 16. csütörtökön 14-18 óra között,
  • december 17. pénteken 14-18 óra között,
  • december 18. szombaton 10-18 óra között.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

Előrevetítik, hogy az Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, ekkor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk