Falnak ütközött egy Budapestre tartó kirándulóhajó

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. március 30.

Katasztrófa

Egy ausztriai zsilipkamránál irányíthatatlanná vált, mert elromlott az elektronika. Tizenegy utast kórházba vittek.

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó pénteken, késő este a Dunán Ausztriában egy zsilipkamránál, a balesetben 17 ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el.

A felső-ausztriai rendőrség szombati tájékoztatása szerint a Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél rövid időre irányíthatatlanná vált a hajó, mert elromlott az elektronikája. A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így oldalfalnak ütközött.

Nem keletkeztek komolyabb károk a hajóban, amely még az éjszaka folyamán folytatta útját a legközelebbi kikötőig.

Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó 142, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

A címlapkép Aschach an der Donau települést ábrázolja, forrása ez a Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk