Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított az M7-esen balesetet szenvedett busz

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 15.

Katasztrófa

A halálos áldozatok között van a busz egyik sofőrje is.

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta el a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda egyik munkatársa.

A neve elhallgatását kérő férfi azt is elmondta, hogy az M7-esen balesetet szenvedett Mercedes buszt csak bérelték, az nem az irodáé volt. Az utazási irodát képviselő férfi a lap kérdésére megerősítette: a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki éppen vezette a járművet. "Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat" – mondta.

A helyszínelés és a műszaki mentés még a késő délelőtti órákban is tartott, az M1 helyszíni tudósításában pedig elhangzott, hogy a nyomok alapján a busz nagy sebességgel kezdett az útról a leállósáv felé húzódni, ami arra utalhat, hogy a sofőr rosszul lehetett vagy akár el is aludhatott.

A beszámolók szerint a busz oldalán a RoliTúra felirat volt olvasható, ami egy utazásszervező honlap, a mögötte álló vállalkozás pedig a Volmer-Tours Kft. nevű cég. Utóbbi munkatársát sikerült a hvg.hu-nak elérnie, de a férfi a fentieken túl többet nem mondott.

Közben a Telex elérte a RoliTúra alapítóját, Szabó Rolandot, aki közölte: a busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr. Hozzátette: a munkatársai a helyszínen segítik a hatóságok munkáját.

Mint írják, a RoliTúra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a baleset augusztus 15-én 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében. A helyszínen nyolc ember az életét vesztette, nyolcan súlyosan és negyvenen könnyebben megsérültek.

Az M1 információi szerint az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. Az M1 értesülései szerint a sérültek közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos.

Figyelmébe ajánljuk