Károly herceg újra koronavírusos

  • narancs.hu
  • 2022. február 10.

Katasztrófa

A brit trónörökös 2020-ban egyszer már megfertőződött.

Pozitív lett Károly brit trónörökös legutóbbi koronavírus-tesztje – jelentette be csütörtökön a walesi herceg londoni hivatala.

A Clarence House a Twitteren közzétett rövid tájékoztatásban nem részletezte, hogy a 73 esztendős trónörökösnek – II. Erzsébet királynő elsőszülött fiának – vannak-e tünetei. A közleményben csak annyi olvasható, hogy Károly herceg csütörtök délelőtt kapta az értesítést a pozitív koronavírus-szűrési leletről, és ezután elkülönítésbe vonult.

A tájékoztatás szerint a trónörökös csütörtökön a dél-angliai Winchesterbe látogatott volna, de mélységes sajnálatára ezen a programon most nem tud részt venni, és az eseményt átszervezik minél közelebbi időpontra.

A trónörökös szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg  megfertőződött. Károly hivatalának akkori tájékoztatása szerint a trónörökös enyhe tüneteket észlelt magán, felesége, Kamilla cornwalli hercegnő nem lett koronavírusos. A Clarence House csütörtöki első, rövid tájékoztatása ezúttal nem tér ki arra, hogy Kamillát is alávetették-e koronavírus-szűrésnek.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk