Koronavírusos a győri polgármester is

  • narancs.hu
  • 2020.04.01 21:50

Katasztrófa

Dézsi Csaba András magánlaborban teszteltette magát.

A győri jegyző után a polgármester, Dézsi Csaba András is koronavírusos lett - ezt maga Dézsi jelentette be Facebook-oldalán, ahol azt írta, egy magánlaborban teszteltette magát, miután a jegyzőnél kimutatták a vírust.

A polgármester jelentette be a múlt héten azt is, hogy a város jegyzőjénél igazolták a fertőzést. Ekkor azt írgérte, hogy a Vásorházát fertőtleníttetik, ő maga pedig magánúton tesztelteti magát.

Dézsi most azt írta, két tesztet végeztetett, a második lett pozitív:

"Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat."

A polgármester egyelőre tünetmentes, házi karanténba vonul, otthonról fog dolgozni:

"Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok. A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább."

Neked ajánljuk