Koronavírusos a győri polgármester is

  • narancs.hu
  • 2020. április 1.

Katasztrófa

Dézsi Csaba András magánlaborban teszteltette magát.

A győri jegyző után a polgármester, Dézsi Csaba András is koronavírusos lett - ezt maga Dézsi jelentette be Facebook-oldalán, ahol azt írta, egy magánlaborban teszteltette magát, miután a jegyzőnél kimutatták a vírust.

A polgármester jelentette be a múlt héten azt is, hogy a város jegyzőjénél igazolták a fertőzést. Ekkor azt írgérte, hogy a Vásorházát fertőtleníttetik, ő maga pedig magánúton tesztelteti magát.

Dézsi most azt írta, két tesztet végeztetett, a második lett pozitív:

"Március 27-én panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen, magamon is elvégeztettem a koronavírus RT PCR tesztet, amely negatív lett. Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat."

A polgármester egyelőre tünetmentes, házi karanténba vonul, otthonról fog dolgozni:

"Tüneteim továbbra sincsenek, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtettem. Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok. A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább."

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.