Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kínában

  • narancs.hu
  • 2022. március 21.

Katasztrófa

132 személlyel a fedélzetén. A sérültek száma egyelőre nem ismert.

Hétfőn reggel lezuhant a China Eastern Airlines egy repülőgépe 132 személlyel a fedélzetén. A kínai állami televízió beszámolója szerint a Boeing-737-800-as utasszállító repülőgép a Kuanghszi térségben, a hegyekben zuhant le és gyulladt ki.

A BBC azt írja, a kínai légiközlekedési hatóság közleménye szerint a gépen 132-en tartózkodtak: 123 utas és a személyzet 9 tagja. A gép egy hegyvidéki régióban, Wuzhou városában zuhant le, a gép kigyulladt és tűz ütött ki körülötte az erdőben. Az MU5735-ös járat helyi idő szerint 13:11-kor indult Kunmingból, és 15:05-kor érkezett volna Kantonba. A FlightRadar24 adatai szerint a gép alig több mint egy órát volt a levegőben.

A sérültek száma egyelőre nem ismert, a mentőalakulatok már úton vannak a baleset helyszínére.

(BBC)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.