Magyar Orvosi Kamara: a politikusok fejezzék be a lakosság félrevezetését

  • MTI
  • 2021. március 19.

Katasztrófa

És ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánypárti vagy közszolgálati és kormánykritikus sajtó hírei között, mint írják, a tények nem oldalfüggőek.

„A COVID-19 járvány eddigi legsúlyosabb időszakában, a 23. órában arra kérjük a politikusokat, hogy fejezzék be mind a hamis illúziók keltését, mind a vádaskodást, a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását” – így kezdődik a Magyar Orvosi Kamara elnökségének közleménye, amelyben nemcsak a politikusokat, hanem az újságírókat is megszólítják.

Kérjük a sajtó képviselőit, hogy ne legyen értelmezhetetlen szakadék a kormánykritikus és a kormánypárti vagy közszolgálati hírek között, mert a tények nem oldalfüggőek.

A kamara továbbá leszögezi, hogy a járvány elleni eredményes küzdelem egyik feltétele az együttműködés, a másik a tiszta, őszinte, a tényeket tisztelő beszéd lehetősége. „Kérünk mindenkit, hogy a hónapok óta az emberéletek megmentésén küzdő orvosok, egészségügyi dolgozók segélykiáltásait, a valós helyzetet, mindennapi küzdelmeiket leíró beszámolóit ne keverjék össze a politikai nyilatkozatokkal. A problémák leírása nem felelősöket kereső kritika, hanem megoldásra váró feladatok tömege” – írják.

Figyelmébe ajánljuk