Maradandó fogyatékosságot állapítottak meg Lovasi karamboljának egyik sérültjénél

  • narancs.hu
  • 2021. január 4.

Katasztrófa

Módosították a vádat.

Kiegészítették azt az orvosszakértői véleményt, mely Lovasi András tavalyelőtti balesetének ügyéről szól – írja a Blikk. Az egyik sértettnél ugyanis olyan új egészségügyi probléma merült fel, vagy olyan korábbi probléma nem szűnt meg, ami miatt orvoshoz fordult. A szakvélemény szerint a panaszai már nem is fognak enyhülni.

Az ügyészség emiatt „maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” a Lovasival szembeni vádat. A lap szerint ilyen esetben legfeljebb három éves szabadságvesztést szabhatnak ki, de dönthetnek felfüggesztett börtönbüntetésről vagy pénzbírságról is. 

A zenész 2019 márciusában ütközött Budapesten egy rendőrautóval. Az egy évvel későbbi vádirat szerint „a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett”. „A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom” – nyilatkozta Lovasi a vádemelést követően. A baleset után felajánlotta segítségét a megsérült rendőrnek. A friss fejleményre egyelőre még nem reagált.

(Blikk)

Figyelmébe ajánljuk