Március óta nem működik a Péterfy Kórház onkológiája

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 19.

Katasztrófa

A kórház azt kommunikálta, az ellátás zavartalanul működik. Kár, hogy ez nem így van.

A tavaly kezdődött felújítás miatt idén márciusban a VII. kerületi Péterfy Kórház vezetése úgy döntött, hogy az onkológiai osztályának betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztálya, az ott dolgozó orvosok látják el, de hogy ez meddig lesz így, azt a kórház vezetése nem árulta el. - írja a 444.hu.

Mint írják,  a korház dolgozói a normális munkakörülményeket (a Péterfy onkológiájának osztály orvosai most a belgyógyászaton dolgoznak), a rákbetegek pedig az őket sokszor évek óta kezelő orvosaikat szeretnék visszakapni, vagy legalább érdemi választ szeretnének, mikor lesz ez lehetséges. A legrosszabb esetben mindez akár azt is eredményezheti, hogy a beteg a kezelés leállítás mellett dönt. 

 „Az onkológiai betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket, és pszichésen nagyon meg tudja viselni őket, ha ebben a viszonyban változás áll be” - nyilatkozta a 444.hu egyik forrása.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk