Mezőkövesden 21 ember kapta el a koronavírust

  • narancs.hu
  • 2020. július 7.

Katasztrófa

Müller Cecília megerősítette a hírt.

Mezőkövesden 21 ember fertőződött meg egy oktatási intézményben koronavírussal – írja a Ripost, értesülésüket Müller Cecília országos tiszti főorvos is megerősítette.

A fertőzés egy oktatási intézményben történt, egy értekezleten – mondta el a lapnak Müller Cecília. Hozzátette: a megyei kormányhivatal és a Nemzeti Népegészségügyi Központ "halmozódást" észlelt, ezért elkezdték a kontaktkutatásokat és a teszteléseket, és kiderült: eddig 21 igazolt fertőzöttet találtak. A kontaktkutatások továbbra is zajlanak, így akár újabb esetekre is fény derülhet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményében közölte, hogy a járványban Borsod megyeiek mellett egy Heves megyei lakos is érintett. Jelenleg három embert ápolnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház infektológiai osztályán.

A szükséges járványügyi intézkedések megtörténtek, a szoros kontaktok járványügyi megfigyelés alatt állnak, jelenleg nem hagyhatják el otthonukat. Valamennyi fertőzött beteget elkülönítették, azok, akiknél jelentkeztek a tünetek, kórházban, illetve otthonukban vannak.

Figyelmébe ajánljuk