A brazil elnök is megfertőződött a koronavírussal

  • narancs.hu
  • 2020. július 7.

Katasztrófa

Bolsonaro korábban azt mondta, a koronavírus olyan, mint egy kis influenza.

Jair Bolsonaro tesztje pozitív lett, írja a BBC. A brazil elnök hétfőn csináltatott újabb tesztet, miután koronavírus-gyanús tüneteket produkált, például magas láza volt.

A brazil elnök folyamatosan azt kommunikálta, hogy a koronavírus olyan, mint egy kis influenza és ha meg is fertőződne, biztosan nem kellene attól tartania, hogy komoly baja lehet, átvészelné anélkül, hogy bármit is érezne.

Áprilisban ezt többször hangsúlyozta, akkor Brazíliában nagyjából 40 ezer fertőzött és kevesebb, mint 3 ezer halott volt. Azóta a számok iszonyúan megnőttek: a fertőzöttek száma meghaladta a 1,6 milliót és több, mint 65 ezren belehaltak a vírusba.

Bolsonarot azonban ez sem hatotta meg, az elnök szerint a kijárási korlátozások több gondot okoznak, mint maga a vírus, a médiát pedig folyamatosan azzal vádolja, hogy pánikot keltenek.

Az elnök számos eseményen részt vett mostanában is, természetesen maszk nélkül, még úgy is, hogy az adott területi szabályok szerint kötelező lett volna viselnie.

Bolsonaronak nem ez volt az első koronavírus-tesztje, korábban már háromszor tesztelték, állítása szerint mind negatív lett.

Bolsonaro eltüntette a járványadatokat a brazil kormányzati oldalról

Bolsonaro szerint az összesített adatok nem adtak világos képet a jelenlegi helyzetről. Brazília eltüntette koronavírus-járványra vonatkozó adatait a kormányzati honlapjáról - A brazil egészségügyi miniszter azt közölte, a továbbiakban csak az elmúlt 24 óra halálozási és megbetegedési adatait fogják közölni, összesített számot azonban nem. Ezzel kapcsolatban az elmúlt hónapok adatait is eltüntették a kormányzati honlapról.

Figyelmébe ajánljuk