Péntek reggelre 21 ezer fölé emelkedett a török-szír földrengés halálos áldozatainak száma

  • narancs.hu
  • 2023. február 10.

Katasztrófa

A rendkívüli hideg nehezíti a mentési munkálatokat, az eltelt idő pedig tovább csökkenti a romok alatt rekedtek túlélési esélyeit.

Péntek reggelre a törökországi halálos áldozatok száma 18 342-re emelkedett, így a Közel-Keletet megrázó hétfői 7,8-as erősségű földrengésben és annak utórengéseiben eddig összesen 21 719-an vesztették életüket öt nap alatt, és ez a szám várhatóan még nőni fog – írja a hvg.hu. Eközben a Guardian beszámolója szerint a legfrissebb szíriai adatok alapján 3377-en haltak meg az országban.

A rendkívüli hideg nehezíti a mentési munkálatokat, az eltelt idő pedig tovább csökkenti a romok alatt rekedők túlélési esélyeit. Éppen ezért lassan csodaszámba megy, ha túlélőket találnak, a megmenekülés esélyei ugyanis az első három napban még viszonylag jók, a korábbi katasztrófák tanúsága szerint azonban a soknapos, netán egy hétnél hosszabb túlélés már nagyon ritka.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt magyar segítők is részt vesznek a mentésben, a Hunor mentőszervezet csapata pedig szerdáig 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a romok alól Törökországban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk