Rosszul lett, meghalt, ahogy meglátta a vízszámlát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 27.

Katasztrófa

Az olasz asszonytól a szolgáltató tévedésből követelt több mint 15 ezer eurót.

Tévedésből kapott 55 euró helyett 15 ezer 339 eurós vízszámlát Olaszországban egy 88 éves asszony. Az összeg hallattán rosszul lett és meghalt vasárnap este.

A 88 éves Caterina Giovinazzót több mint egy hónapja ápolták az egyik észak-olaszországi kórház intenzívosztályán, amikor a vasárnapi látogatás alkalmával menye közölte vele, hogy milyen vízszámlát kaptak az augusztustól-októberig szóló időszakra.

Az idős asszony bankja a tartozás kiegyenlítése céljából zárolta a követelés felét a nő számláján, amely mélyen megrendítette a beteg asszonyt.

A vízszolgáltató (Iren) később elismerte, hogy

tévedés történt a mérőóra leolvasásakor,

ezért számolhatták félre a nő néhány köbméteres valós vízfogyasztását. Az Iren új számítása szerint a Camporosso településen élő nőnek 55-65 euró vízdíjat kellett volna fizetnie az érintett időszakra.

Miközben a szolgáltató visszautalta a túlfizetést a gyászoló családnak, a nő hozzátartozói a történtek tisztázását és teljes kivizsgálását követelik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.