A Jobbikkal karöltve vonul a nagykátai romák ellen a Betyársereg

  • narancs.hu
  • 2014. november 28.

Kis-Magyarország

A szombati rendezvény meghívóján a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye logója is szerepel, de úgy tűnik, ellentüntetők is lesznek. A Jobbik megint kijátssza a cigánybűnözés-kártyát.

„Nagykáta nem kér a cigánybűnözésből! A nagykátaiak mellett az alábbi szervezetek vesznek részt a figyelemfelhívó demonstráción: Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Betyársereg, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Jobbik Ifjúsági Tagozat, Magyar Nemzeti Gárda, Magyar Önvédelmi Mozgalom”

Ez áll azon a meghívón, amely a HVIM Facebook-oldalán jelent meg.

false

 

Nagykátán a Betyársereggel együtt este nyolcra szervezték a demonstrációt, ahol beszédeket is tartanak. „Nem fogadjuk el, hogy a Tápió-vidék fővárosát, Nagykátát a bűnözők, a társadalomból kiilleszkedett, vagy egyáltalán be sem illeszkedett, településpusztító egyének napról napra és házról házra veszik át. A törvénynek mindenkire vonatkoznia kell, ha cigány, ha magyar, ha sváb. Ezért mindent megfogunk tenni!” – írják.

A meghívó alatt olyan kommenteket olvasni:

– „Fegyverbe , fegyverbe!”

– „Ennyi vitatkozas utan megengedem magamnak egy kerdest feltenni,,, miert lett a halalbüntetes megszüntetve?? erre adjon valaki gyorsan valaszt,,,, a baj ott kezdödött hogy a MI korosztalyunk kezdett ez ellen lenni, mert allitolag embertelen, nem human..”

– „Az élösködő nem dolgozó tiszteségtelen embereket akik csak a balhét csinálják fejbe kéne löni csak! Én úgy gondolom hogy fent kéne már valamit csinálni!”

Szintén az Fb-n olvasható olyan komment is, ami alapján úgy tűnik, ellentüntetők is lesznek. Betűhív közlés: „Ottleszink mi is nekunk is lesz egypar mondatunk nem turjuk a naci fasiszta ideológiát hiaba bujtok a rendorseg moge hiaba afta el magat jo pár rendor magat mint egy sarki kurva egyszer mar megtanitotuk a szüleiteket hogy hol lakik a ti istenetek ok tudjak most rajtatok a sor sztalin amikor atkuldte vorosilovot es azt mondta neki taposdbele aagyarokat a sarga agyagba mert meg egy ien ajas fasiszta nemzet nincs még egy nep a földön! Cigany bunozea zsido bűnözés! Es ti mit csinaltok loptok cstok raboltok gyilkoltok drogot árultok romákat gyilkoltatok es meg ti mrritek kinyitni a szátokat egymas verebe fürdőtök szegyeljetek magatokat visza terunk még menjetek nezetek meg a 301 parcelat jo par rokonaitokat meg msgyar honfi tarsatokat tetuk oda tik is igy vegzitek rohadt maci kutyak”

Nemrégiben egyébként megjelent egy olyan tanulmány, amely bebizonyította: tényekre alapozva nem igazolható a cigánybűnözés.

false

 

Fotó: MTI

Az országszerte romaellenes akciókat vezető Betyárseregről nemrég közöltünk riportot. Írásunkban idéztük az Index korábbi cikkét is: a Jobbik rendezvényeinek biztosításánál rendre felbukkannak a betyárok. „A sereg esztergomi klánjának vezetője Skinhead Bandi, aki régebben Vona Gábor személyes védelmének biztosításában is segédkezett. Ugyanígy Vona közvetlen környezetében – szintén testőrként – bukkant fel a Betyársereg másik ikonikus alakja, Zsiráf is. Utóbbi ismert figurája volt régebben az éjszakai életnek. Akárcsak Skinhead Bandi, Zsiráf is bőrfejűként kezdte a pályafutását még a nyolcvanas években. Szintén a Betyársereg tagja a délszláv háborút megjárt Dér Zsolt, aki az előző parlamenti ciklusban Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő egyik személyi titkára volt. Akárcsak korábban az erősebb szervezett bűnözői csoportok – így például a Magyar Róbert vezette Fekete Sereg –, a Betyársereg is képes arra, hogy egy-két nap alatt 200 kemény embert mozgósítson. (…) Név nélkül nyilatkozó rendvédelmi források megerősítették az Indexnek, hogy a Betyársereg tagjai között valóban vannak olyan személyek, akik korábban rendvédelmi, honvédelmi, esetleg biztonsági területen dolgoztak, és így speciális képzésben is részesültek. »Ezért is veszélyesek. Jól konspirálnak, és azt is tudják, hogyan ellenőrizzék le tagjaik megbízhatóságát« – mondta a forrásunk. Példaként éppen Tyirityánt említette, aki korábban a magyar hadsereg elit alakulatánál, a 34. Bercsényi László Mélységi Felderítő Zászlóaljnál volt állományban, hogy aztán képességét a Betyársereg szervezésében kamatoztassa.

Jogsértés? Visszaélés?

Ha Ön vidéken él, és jogsértést vagy hatalmi visszaélést tapasztalt, kérjük, írjon nekünk a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu-ra, és mi utánajárunk.