Csődbe kerülhet Balmazújváros

  • narancs.hu
  • 2023. október 22.

Kis-Magyarország

A működéshez szükséges két rendelet elfogadását négy fideszes és két független képviselő akadályozza. 

Az RTL Híradó beszámolója szerint Hegedüs Péter Balmazújváros polgármestere attól tart, hogy ha november 3-ig nem döntenek a két rendeletről, több száz városi dolgozó bérét nem fogják tudni kifizetni.

A tavalyi költségvetés módosítását és a zárszámadás elfogadását négy fideszes és két független képviselő akadályozza, azt mondják, nincs elég információjuk ahhoz, hogy szavazni tudjanak róla. Szerintük hitelből ki lehetne fizetni a dolgozókat.

Ha a képviselők nem fogadják el a rendeleteket, akkor a kormányhivatal a Kúriához fordul, ezután pedig a megyei főispán (kormánybiztos) alkothatja meg az önkormányzat helyett a hiányzó jogszabályokat, de Hegedüs attól tart, ez túl sokáig elhúzódhat.

Balmazújváros és önkormányzata korábbi ügyeiről ebben a riportunkban írtunk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk