'56-os túrát szervezett Orbán apjának hatvanpusztai birtokára Hadházy

  • narancs.hu
  • 2023. október 22.

Belpol

Egy lyukas zászlót is otthagytak emlékül.

A miniszterelnök apjának hatvanpusztai birtokához szervezett szombaton buszos kirándulást Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint az Orbán-rendszer egyik legfontosabb szimbóluma az ott felépült luxusingatlan, amit majorságnak mondanak, de exkluzív kastélynak látszik. 

Hadházy Ákos a Facebookon azt írja: "Túrát szerveztünk az aktivistáinknak az Orbán család golfklubjához és a hatvanpusztai kastélykomplexumhoz, mert a képek nem adják vissza a helyszín abszurditását. Ha már ott voltunk, egy lyukas zászlót is otthagytunk annak a miniszterelnöknek, aki a héten az orosz tömeggyilkossal pacsizott és a kínai kommunistáknál gazsulált hitelért."

A képviselő szerint "ahogy 67 évvel ezelőtt a forradalmárok, úgy ma mi is egy zsarnoki rendszerrel állunk szemben, amely Moszkvából kapja az utasításokat, és amely mindenre képes, hogy megtartsa a hatalmat. Azt a hatalmat, amely a hatvanpusztai luxust biztosítja a kiváltságosoknak. Az 56-os forradalom résztvevői egy olyan rendszer elken keltek fel, amelyben az egyszerű emberek többsége nagy nélkülözésben élt. Főleg azért, mert a hatalom rossz gazdasági döntéseket hozott, például az erőszakos iparosításról. Az ország vezetői a hatalmuk megtartása érdekében kiiktatták a demokratikus intézményeket, egypárti rendszert hoztak létre, minden pozícióba az állampárt kádereit tették és durva, hazug propagandagépezetet működtettek. A propaganda a Nyugat haldoklását hazudta, a vezetők a Szovjet-Oroszország bábjává tették az országot. Mindezek a mai kormányra is igazak, és nem túl nagy vigasz, hogy az ellenzéket egyelőre csak mérsékelt fizikai agresszió éri, nem viszik el Recskre és „csak“ kirúgják az állásukból a tiltakozó tanárokat" – fogalmaz Hadházy.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk