Megvan az ország legméltatlanabb ’56-os emlékműve

  • narancs.hu
  • 2023. október 23.

Kis-Magyarország

Mutyi, mucsa és '56: így ér össze jelen és múlt Vértesbogláron.

Sebtiben összedobott emlékmű egy lejáró pályázat pénzéből – ezt találta Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Vértesbogláron, egy kis mellékutcában mindentől távol, egy EU-s és magyar adófizetők pénzéből épült hatalmas vendégház tövében.

A vendégházakat egy bizonyos Kun Pistáról nevezték el, aki állatidomár volt, de 1956-os kötődése nincsen.

 
1956-os emlékmű Vértesboglár aprócska utcájában
Fotó: Hadházy Ákos
 

 

Az emlékművet a Kun Pista Egyesület állította, egy dokumentum szerint elég gyorsan. A vendégházak tulajdonosa azt kérte az önkormányzattól, hogy hadd tegye le a vendégház elé a szobrot, ami 5 millió forintos állami támogatásból létesült.

„Azt ugyanis valamilyen pályázati pénzből csinálták, aminek lejár a határideje (...). A 2017-es jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy a képviselő testület korábban már nem kérte a zsűrizetlen alkotást, és akkor sem akartak (nem voltak rá felkészülve), de abba beleegyezését adta, hogy ideiglenesen, a háza elé letegye a vállalkozó a szobrot. Azóta is ott áll.” A szobor kivitelezője a Frank and Son Bt, amiről nem sokat tudunk, az elmúlt öt évben nem volt bevétele.

Ennél méltatlanabb csak az idei Orbán-beszéd volt, amiben a miniszterelnök a Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Uniót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk