Elkártyáztam a gyenge szívem – Százmilliókat játszott el az egyik takarék vezetője

Kis-Magyarország

A szerencse először mellé állt, de utána elvett tőle mindent. Családot, munkát, szabadságot és vagyont. Több olyan hétvége volt, amikor 8-9 millió forintokat veszített. Most beismer, vezekel, bocsánatot kér, és szeretné jóvátenni hibáit.

„Ekkor éreztem, hogy minden összeomlott körülöttem. 1,6 milliós szabálytalan munkahelyi pénzfelvétel miatt a Békés Takarék elnök-ügyvezetője felszólított, hogy mondjak le gazdasági igazgatói posztomról, és akkor közös megegyezéssel válunk el egymástól. Közben telefonált az egyik általam becsapott ember, hogy mi van a részjegyekkel?” – olvasható a friss Narancsban megjelent riportban, amely arról szól, hogy került a lejtő legaljára az egyik Békés megyei takarékszövetkezet első számú vezetője.

Kétségbeejtően halmozódó veszteségek

A férfi szerencsejáték-függőségben szenved, amit jól bizonyít, hogy viszonylag rövid idő alatt több százmillió forintot bukott Tippmixen. Honnan szerzett ehhez pénz, hogyan finanszírozta kétségbeejtően halmozódó veszteségeit, kiket és hogyan csapott be? – ezt járja körbe riportunk.

De mesélünk arról is, hogy a bizalmi állásban lévő és sokáig közbizalomnak örvendő magas intelligenciájú férfi kiktől kért kölcsön pénzt, kiket hitegetett azzal, hogy jól jövedelmező takarékpénztári részjegyeket jegyez nekik?

Az ügyben feltűnik a térség fideszes országgyűlési képviselője, Dankó Béla, aki ugyancsak takarékszövetkezeti részjegyet vásárolt, nagy összegben. Emellett ő a MLSZ országos elnökségének tagja is.

Előzetesből bűnügyi őrizetbe: bilincs le!

Előzetesből bűnügyi őrizetbe: bilincs le!

Fotó: A szerző felvétele

Különösen nagy értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás, csalás és okirat-hamisítás miatt nem jogerősen több év börtönre ítélte a bíróság a volt pénzügyi vezetőt, akivel szemben közel félmilliárd forintos polgári jogi igényt és vagyonelkobzást is szükségesnek látott a Békéscsabai Járásbíróság.

A teljes riportot – az érdekfeszítő részletekkel és a filmszerűen kibontakozó emberi és szakmai drámával – a csütörtökön a megjelenő Magyar Narancsban olvashatja!

A lapot keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő rá itt.

Magyar Narancs

A digitális Magyar Narancs digitális olvasójának a digitális olvasáshoz szükség lesz a DIMAG Reader letöltésére. A digitális példányok a következõ platformokon érhetõek el online, és offline is: Iphone/Ipad (iOS), Google Android, PC. Fizessen elõ egy évre, fél évre, negyed évre, egy hétre!

Figyelmébe ajánljuk