Újra feltűntek a rejtélyes aláírásgyűjtők: most egy fideszes gyereknapon ténykedtek

Kis-Magyarország

Egy olvasónk küldte be az alábbi, leleplező erejű fotót. A felvétel a hétfői mezőhegyesi gyereknapon készült, ahol a résztvevőktől aláírást kértek egy fejléc nélküli aláírásgyűjtő-ívre. A rendező a helyi Fidesz-szervezet volt.

Az ügy azért érdekes és közérdeklődésre számot tartó, mert ez nem először fordul elő abban a dél-békési térségben, ahol a súlyos bűncselekményekkel meggyanúsított Simonka György a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

Előbb február végén, majd május közepén számolt be arról a Narancs.hu, hogy Zsura Zoltán tótkomlósi önkormányzati képviselő jelzése alapján Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a dél-békési város képviselő-testületi ülésén járt, mert egy EU-s pályázat helybeli megvalósításakor kérdések sora merült fel.

A történet legrejtélyesebb része egy furcsa aláírásgyűjtési akció volt, amely még januárban a tótkomlósi színházi előadás előtt történt. Ott az ív tetején egy Európai Unió által finanszírozott projekt nevét írták. Egy biztos, a színházi előadáshoz semmi köze nem volt, így sokak - többek között a helyi ellenzék - érdeklődését felkeltette. Számos jel arra utalt, hogy az eljárás törvénytelen lehetett.

false

Visszaélhetnek az aláírásokkal

Az ügyben utóbb Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett a rendőrségen feljelentést hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt. Ám ezt utóbb áttették a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához, majd a napokban a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben.

Most, a Fidesz által szervezett hétfői mezőhegyesi gyereknapon – a helyi focipályán – fejléc nélküli aláíróívek jelentek meg, mint azt egy olvasónk által beküldött felvétel is bizonyítja.

Nem tudni, egykor mi lesz majd a fejlécre írva, így azt sem tudni, mire használják majd fel az aláírásokat? Egy tűnik csak valószínűnek, jóhiszemű aláírók szignójával és adataival visszaélhetnek.

Hadházy: A NAV velem akarja elvégeztetni a munkát

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága azok után, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Zsura Zoltán tótkomlósi képviselő-testületi tag jelzése után feljelentést tett. Az ügy kirobbantója és a feljelentő is értetlenségének adott hangot. Simonka nélkül ezt sem ússzuk meg.

Figyelmébe ajánljuk