Nagykovácsi

Hathavi jutalom az első embernek

  • narancs.hu
  • 2012. január 12.

Kis-Magyarország

A november 24-i testületi ülésről olvasónk juttatott el hozzánk egy összefoglalót. Ebből az derül ki, hogy a testület összesen hathavi – 2 millió 898 ezer forintnyi összegű – jutalmat szavazott meg Bencsik Mónika polgármesternek. Az előterjesztést soron kívül hozták a testület elé.

Olvasónk levelét a 2011. november 24-i testületi ülés jegyzőkönyvére alapozza. Ebből az derül ki, hogy a 11. napirendi pontban tárgyaltak a nagyközség független, de a kampányban több jobboldali politikus támogatását élvező polgármester jutalmáról. (Bencsik Mónika amúgy a Pest Megyei Közgyűlés jogi, ügyrendi, összeférhetetlenségi és önkormányzati bizottságában a Fidesz–KDNP színeiben ül – a szerk.) A polgármester jutalmának felvetésekor személyes érintettségére hivatkozva inkább átadta a szót másoknak. Az egyik képviselő azt hozta fel a jutalom mellett, hogy a polgármester végrehajtotta a település 2011-ben kitűzött feladatait, beleértve a kiemelt beruházásokat (iskolafelújítás, útépítés). A képviselő hozzátette: a törvényi szabályozás legfeljebb hathavi illetményben ad lehetőséget a jutalom meghatározásakor. Az alpolgármester erre megjegyezte: noha a faluban vita tárgya a jutalmazás, ennek ellenére a polgármester megérdemli, sőt, ha lehetne, ő – mármint az alpolgármester – az országban mindenkit ilyen „munkahonoráriumban” részesítene. Ezt követően a jegyző (!) is a pluszjutalom mellett szólalt fel, aki a polgármester olyan titulusait (kistérségi elnök, megyei közgyűlési tagság) emlegette fel, amelyekért Bencsik nem kap honoráriumot. (A pluszjutalom ezt kompenzálná.) Ezt követően a testület meg is szavazta a hathavi bérnek megfelelő pluszjutalmat. (Érdekesség, hogy a testület több tagja olyan munkahelyen dolgozik, hogy munkaviszonya közvetve a polgármestertől függ. Ilyen a Nagykovácsi Öregiskola vezetője, a Nagykovácsi Általános Iskola igazgatója, illetve igazgatóhelyettese is.)

Levélírónk arra is felhívja a figyelmet, hogy a környék polgármesterei közül Nagykovácsi első embere kapta a legmagasabb jutalmat. Amint az látható: sokan semmit nem kaptak.


Fotó: nagykovacsi.net

Figyelmébe ajánljuk