Orbán Viktort kérdezi az éhségsztrájkoló képviselőnő: Mi a fontosabb viharjelzés biztonsága vagy az ingatlan beépítése?

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 8.

Kis-Magyarország

Ha a jövő évi költségvetésben van 23 milliárd forint állami propagandára…

A Jobbik alelnöke pénteken 16 órakor kezdett éhségsztrájkba a balatoni viharjelzésért, illetve a biztonságos Balatonért a siófoki meteorológiai obszervatórium előtt, annak a teleknek a kerítése mellett, ahová ötszintes apartmanházat terveznek építeni.

Az országgyűlési képviselő szerint már csak az állam avatkozhat közbe, nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva. A közelmúltban az Országos Meteorológiai Szolgálatot felügyelő agrártárca vezetője, Nagy István azt válaszolta írásbeli kérdésére: a minisztérium nem kíván beavatkozni a hatóságok dolgába.

Potocskáné Kőrösi Anita ezúttal Orbán Viktornak címezte három kérdését, a dokumentumot szombaton 11 óra 6 perckor küldte el laptopjáról.  „A balatoni viharjelzés megmentése (a horgászok, fürdőzők, hajózók biztonsága) állami érdek – írta a képviselő. – Miért hagyják, hogy ne a szakmai érvek kerüljenek előtérbe? Mi a fontosabb, a viharjelzés biztonsága, vagy az obszervatórium melletti ingatlan beépítése? Szándékozik-e a kormány kisajátítani a telket, a fürdőzők, horgászok és hajózók biztonsága érdekében?”

Az éhségsztrájkoló képviselő az írásbeli kérdés elküldése után azt mondta: ha a jövő évi költségvetésben van 23 milliárd forint állami propagandára, akkor kell, hogy jussanak milliók erre a kisajátításra is. A miniszterelnöknek innentől kezdve 15 napja van a válaszadásra.

Figyelmébe ajánljuk