Koronavírus Siófokon: zárlat a kórházban, több mint egy tucat karanténba küldött háziorvos

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 7.

Kis-Magyarország

Egy Balaton-parti hotelben tartottak szakmai továbbképzést a siófoki és környékbeli háziorvosoknak. Aki ezen részt vett, azt csütörtökön délelőtt azonnali hatállyal karanténba küldték és koronavírusra tesztelték őket.

Ahogyan a narancs.hu is megírta, egy beteg és egy ápoló lett koronavírusos a siófoki kórházban, ahol csütörtöktől látogatási tilalmat rendelt el a főigazgató. A narancs.hu úgy értesült, hogy a kontaktkutatás során felmerült azon orvosok, többségében siófoki és környékbeli háziorvosok érintettsége is, akik egy szakmai továbbképzésen vettek részt itt a minap. Őket csütörtökön koronavírusra tesztelték és karanténba küldték. A tesztet információnk szerint hétfőn meg fogják ismételni. Az érintett háziorvosi körzetek nem zártak be,

helyettesítéssel próbálják megoldani a problémát.

Több oldalról ellenőrzött információnkat erősítette meg a „Kitiltottak Társasága – Siófoki Sejt” Facebook-csoport is, mely többek között azt írta: „A múlt héten ugyanis volt egy diabetes témájú tájékoztató siófoki és környékbeli orvosoknak. Utána ingyen vacsora egy elegáns, vízparti siófoki étteremben (amely továbbra is nyitva tart). Szerencsére nem minden meghívott vett részt az eseményen, így kb. 15 orvos lehet érintett, köztük olvasónk háziorvosa és az a doktor, aki a Gondozási Központban is dolgozik. Az intézményben látogatási tilalom van. Olvasónk háziorvosát tegnapelőtt tíz óra tájban azzal hívták fel, hogy azonnal hagyja abba a rendelést és menjen haza. Ez lehet a kontaktkutatás részeredménye…”

Arról egyelőre nincs információnk, hogy mi lett a siófoki és környékbeli orvosok koronavírustesztjének eredménye.

Figyelmébe ajánljuk